Krankland presenteert eerste single

We hadden het vorige week al aangekondigd: Little Trouble Kid Thomas Werbrouck laat weer van zich horen met een nieuw project. Krankland heeft net zijn eerste single uit: “In the Realms of the Unreal”.

Het nummer wordt omschreven als “een donkere wandeling aan de zijde van sprookjesachtige creaturen, denk ‘La Divina Commedia’ (Dante) vs. Henry Darger en zijn Vivian Girls”. Wat ons betreft, is het intrigerende psych/noise-pop. Maar ontdek het vooral zelf. Ook de videoclip mag er zijn: een collage van vintage, psychedelische reclamefilmpjes uit de seventies door animatiekunstenaars als Chris Blum en John Van Hamersveld.

In Krankland treffen we naast Werbrouck ook Christophe Claeys (Magnus, Sx, Amatorski), Thomas Mortier (Yuko) en Janko Beckers (Faces on Tv). Op een album is het wachten tot de herfst, maar de 7-inch van de single verschijnt op 16 april op 300 exemplaren. Eline Adam, de andere helft van Little Trouble Kids, maakte daarvoor speciaal een handgemaakte grafiek op drie oppvervlaktes: plastic sleeve, innersleeve en label. Een meerlagig werkje, zoals de muziek. Voor Record Store Day verschijnt een speciale, zilveren editie op 50 exemplaren. Op 7 april speelt Krankland in het Trix Café in Antwerpen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in

11 + tien =