Concerttips april 2016

Unskyld – 2 april – Het Bos, Antwerpen

Het Antwerpse Undskyld, gespecialiseerd in het soort prettige jazzy friemelrock waar ook DansDans in uitblinkt, werkt hard aan een eerste plaat in eigen beheer, en wil die op vinyl uitbrengen. Omdat alles tegenwoordig geld kost en ze van hun ouders ook maar zoveel zakgeld krijgen, doen ze een beroep op u. Op “For The Love Of Vinyl”, dat zaterdag in Het Bos wordt georganiseerd krijgen ze de hulp van vrienden als Jelle De Cremer, Mittland Och Leo, Nier Van A en anderen.
https://undskyld.bandcamp.com

Insert Name Festival – 8/9 april – La Zone/ Caserne Fonck, Luik

We hebben de indruk dat Luik meer en meer een Mekka voor alternatieve muziekliefhebbers aan het worden is. Naast Le Micro Festival in augustus en tal van fijne concertlocaties is er sinds vorig jaar ook Insert Name Festival. Daarvoor slaan de organisatie van het ter ziele gegane Rhâââ Lovely teamed de handen in elkaar met Mark It Zero en Silenceless. Op de affiche hoogst interessante namen zoals de Franse black metal/kraut-band Aluk Todolo, de Duitse postrockers van Kokomo, onze eigenste noise-rocklegende Vandal X en de jonge lawaaimakers van 30,000 Monkies. Uw weekendje Luik moest al geboekt zijn!

http://www.insertnamefestival.be

Tigers Of The West – 14 april – Trix Café Antwerpen

’Fuck genres!’ is het motto van Tigers Of The West. De invloeden van dit Antwerps/Brusselse collectief lopen dan ook nogal uiteen: van Sonic Youth over Tortoise en Talk Talk tot Steely Dan. De vierkoppige band, die voorlopig vooral in Antwerpse cafés en kleinere clubs speelde, beweert dat niet alleen, maar heeft al een geheel eigen stijl. Een potpourri van scheve pop, venijnige postpunk en powerrock. Een dansbare Drive Like Jehu — om nog zo’n inspirerende band aan te halen — of zoiets. Het blijft moeilijk om Tigers Of The West te omschrijven, maar wat vaststaat is dat ze u van uw sokken gaan blazen.

https://soundcloud/tigers-of-the-west/

Tom Robinson – 15 april – Het Depot, Leuven

Dit concert stond oorspronkelijk gepland op 25 november, maar toen gooiden een paar heethoofden roet in het eten. Herkansing dus, en laten we hopen dat Tom Robinson en co zich niet opnieuw laten afschrikken. Want, na 20 jaar komt de Britse singer-songwriter op de proppen met een nieuw studio album, en dat moet gevierd. Only The Now is een bundeling van aanklachten, liefdesliedjes, en terugkijken op een rijk gevuld leven. Robinson, 65 ondertussen, heeft in die 20 jaar niet stilgezeten: hij speelt nog steeds met verve zijn klassiekers, zoals Glad to be Gay, Listen to the Radio en 2 4 6 8 Motorway, maar de nieuwe nummers moeten zeker niet onderdoen voor zijn radiohits. Tom Robinson vecht nog steeds met vuur en passie tegen allerlei onrecht en onrechtvaardigheid, hij laat zijn stem graag horen. Wie mee op de barricades wil staan, trekt dus op 15 april naar Leuven.

http://www.tomrobinson.com/

Conan & Hemelbestormer – 19 april – Het Bos, Antwerpen

CONAN!!! De naam alleen al van deze doomband uit Liverpool voorspelt onheil, bruut geweld en veel, héél veel lawaai. En dat is exact wat je om je oren krijgt. Loeiharde doom, woeste sludge en werkelijk gevaarlijke brokken teringherrie zullen als een boomstam in je nek knallen wanneer deze drie Liverpudlians hun onheil in het Bos zullen loslaten. Hun intussen derde album Revengeancedie enkele maanden geleden op de mensheid werd losgelaten bevat alle gekende Conan-ingrediënten, en laat er nog eens een extra dosis razernij op los. Met de vaderlandse doommeesters van Hemelbestormer in het voorprogramma kan je er van op aan dat Antwerpen deze avond de aardbevinghoofdstad van de wereld zal zijn.

http://www.hetbos.be/agenda/2016/4/19/#791

Crites – 24 april – Café Charlatan

Nieuwste band van ervaren muzikanten die het mooie weer maken in onder meer Vandal X, Nightwitches en Mong Dosus. Mick Windey, Mimi Van de Put, Gunther Liquette en Miguel Moors zijn ook niet verlegen om hun voornaamste invloeden aan te halen: Cop Shoot Cop! Jesus Lizard! Girls Against Boys! En ze omschrijven zichzelf als noisenoir. Spreekt tot de verbeelding, nietwaar? Crites bestaat nog maar sinds november vorig jaar, maar zal ideaal zijn om het weekend met een knal te eindigen.

https://critestheband.bandcamp.com/

Yves Peeters Gumbo – 28 april – Handelsbeurs, Gent

Yves Peeters is een muzikale veelvraat. Niet alleen is hij al jaren de spil van de Yves Peeters Group, de drummer weet zich ook best te vermaken met alleen maar koperwerk rondom hem bij de Kleptomatics.
In 2015 vat hij het ambitieuze plan op om met enkele jazz-gelijkgestemden “The Big Easy Revisited” op te starten. En van optredens komt natuurlijk een cd: op The Big Easy Revisited staan 11 originele songs, gedrenkt in een New Orleans sausje en met sterke teksten die focussen op het lijden van de plaatselijke bevolking na Katrina. Wie niet strak in jazz- of bluesnoten denkt, maar houdt van genres en ritmes die in elkaar overvloeien, zal genieten in de Handelsbeurs.
Het voorprogramma wordt trouwens verzorgd door Skordatura, wij hebben ons laten influisteren dat dat ook zeer de moeite is.
http://www.yvespeeters.com/

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in

4 + 15 =