ENOLA VI.BE :: Bonfire Lakes

Maandelijks selecteert enola.be op vraag van Poppunt een aanstormend talent uit de grote vi.be-pool. Deze keer: Bonfire Lakes.

Americana uit Limburg, tjiens, hadden we daar Mad About Mountains niet al voor? Maar zeker in deze kille dagen kunnen wij de akoestische ambacht van deze Bonfire Lakes meer dan smaken. Dat de groep ook gewoonweg mooie, sterke songs schrijft en daarbij gelukkig meer dan ver weg blijft van wasverzachterbands als Mumford And Sons, maakt ons alleen maar enthousiaster. Je zal tussen de leden van dit Limburgerse zestal misschien al Bert Vliegen, bezieler van Horses, kunnen herkennen, maar de groep bestaat duidelijk uit zes rasmuzikanten. Het knappe samenspel zorgt voor een mooie gelaagdheid binnen de nummers, waarbij nu eens de toetsen, dan weer een zweverige gitaar de songs subtiel inkleuren tot een herfstig tafereel. De samenzang omschrijven ze zelf als “hemels” en dat is nog niet eens zo gelogen. Laat je dus meedrijven op de weemoed van “Ghosts” en “Ghosts no. 2”, om daarna weer op te veren bij het meer uptempo “Tired”. De groep bracht een tijdje terug al een EP uit en kampeert nu in de studio voor een eerste langspeler. Wij kijken daar samen met jou alvast reikhalzend naar uit!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in

vijf × 3 =