The Album Leaf spoelt opnieuw aan land

U heeft er lang op moeten wachten, maar uiteindelijk komt ze er volgend jaar dan toch: de nieuwe plaat van The Album Leaf. In de tussentijd is Duyster jammer genoeg heengegaan, maar gelukkig blijft één van de mooiste ambientgroepen die het programma rijkelijk kleurde, gewoon verder doen waar hij goed in is.

Ergens in 2016 (een specifiekere datum is er nog niet) komt die nieuwe plaat Between Waves uit. Daarmee zit er zes jaar tussen het nieuwe album en voorganger A Chorus Of Storytellers. In de tussentijd bracht Jimmy LaValle, de man achter The Album Leaf, weliswaar nog Perils From The Sea uit, een mooie samenwerking met Mark Kozelek van Sun Kil Moon, maar over het algemeen bleef het angstaanjagend stil. Tot nu dus. Want het album zelf mag dan nog even op zich laten wachten, een nieuwe single is er wel al. Op “New Soul” valt vooral de prominente zang van LaValle op, een bewuste keuze: “ I wanted to experiment with my vocals. I’ve never been fully comfortable with the inconsistencies of my voice. I’m not a singer, I just choose to sing sometimes. I wanted to keep the honesty and not think about it too much” verklaart hij zelf. Wie ondertussen echt niet kan wachten, kan altijd proberen een ticketje voor ATP eind november op de kop te tikken: daar speelt The Album Leaf immers In A Safe Place (uit 2004, ml.) integraal.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in

20 + 11 =