Oscar & The Wolf wint European Border Breakers Award

Oscar & The Wolf haalt de European Border Breakers Award binnen. De muziekprijs voor nieuwe, veelbelovende artiesten uit Europa wordt uitgereikt op basis van de buitenlandse verkoop van album Entity. De zanger Max Colombie brengt vandaag ook de nieuwe single Black uit.

Het is dit jaar al de dertiende editie van de European Border Breakers Award (EBBA), een prijs die wordt uitgereikt aan artiesten die door middel van muziek grenzen weten te doorbreken. Dat wordt bepaald door marktanalysebureau Nielsen Music Control dat op basis van verkoopcijfers en een stemming onder radiostations een rangorde opstelt. Frontman Max Colombie van Oscar & The Wolf mag zijn prijs op 13 januari ophalen op het Eurosonic Festival in Groningen.

Vandaag lanceert Max Colombie samen met zangeres Justine Bourgeus, beter bekend onder Tsar B, de titelsong van Black. Voor de nieuwe film van Adil El Arbi en Bilall Fallah covert het duo het liedje Back to Black van Amy Winehouse.

Momenteel is Oscar & The Wolf op Europese tour met passages in onder andere Frankrijk en Nederland. Zaterdag 31 oktober staat hun laatste concert in België gepland in het Sportpaleis. Er zijn nog tickets beschikbaar.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in

acht + acht =