Meer namen voor Eurosonic

In januari 2016 focust Eurosonic Noorderslag op de regio Central Eastern Europe (CEE). Vandaag maken Eurosonic Noorderslag en de CEETEP partners de eerste bevestigde acts uit de CEE-regio bekend die zullen optreden tijdens de 30e editie van het Europese muziekplatform. Eurosonic Noorderslag vindt van 13 t/m 16 januari 2016 in Groningen plaats.

Het Letse viertal van Momend brengt meanderende indiefolkrockdeuntjes naar Groningen. Chansonnière of zingende poëet Alina Orlova zakt uit Litouwen af naar het showcasefestival met een resem folkpopliedjes. Psychedelische bluesrock is er in de vorm van Middlemist Red uit Hongarije. Bokka is dan weer een geheimzinnig Pools muzikaal project; de band heeft een wisselende bezetting van bekende Poolse muzikanten die allen gemaskerd op het podium staan maar niemand weet wie ze zijn en wanneer wie in de band zit. Iets voor liefhebbers van filmische synthpop.

Jonathan uit Kroatië heeft een voorliefde voor gepassioneerde, vuist-in-de-lucht indierockanthems. Een belangrijk uitgaanspunt van dit vijftal is het idee dat optimisme pas lading krijgt wanneer je de platgetreden paden hebt bewandeld. Het Sloveense Ludovik Material verpakt dwingende, grooveboxritmes en verwrongen electropunkgeweld in aanstekelijke, dansbare popliedjes. Met eigenwijze zangeres Tina Peric als gezicht, doet het geluid van Ludobik Material vaak denken aan The Faint, Peaches, The Gossip en Fischerspooner, maar dan met een meer gothic-achtige, wrange inslag. Tot slot is er ook nog June uit Macedonië, dat in 2010 begon als soloproject van singer-songwriter Bojana Nizamovska. Troostgevende songs met gouden gloed meets opsierende, jazzy sound.

Eurosonic Noorderslag vindt plaats van 13 t/m 16 januari 2016 in hartje Groningen. Alle info: www.eurosonic-noorderslag.nl.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in

6 + 8 =