ENOLA VI.BE :: Midwinter

Maandelijks selecteert enola.be op vraag van Poppunt een aanstormend talent uit de grote vi.be-pool. Deze keer: Midwinter.

Ja, wij horen u al van drie kilometer aankomen: ” HOEZO TIJDENS DE WARMSTE DAGEN VAN HET JAAR EEN BAND KIEZEN DIE MIDWINTER HEET, ZIJN JULLIE HIER MET ONS VOETEN AAN HET RAMMELEN OFZO?” Neen hoor, wij zouden niet durven, maar wij kunnen er nu eenmaal ook niet aan doen dat ons oog deze maand viel op de uitermate charmante indierock van Midwinter. U hoeft zich bij de band trouwens ook geen bende verwelkte treurwilgen voor te stellen: hun muziek valt zowel in een door haardvuur verlichte woonkamer als in een bebloemd veldje te beluisteren. Aan een zekere nostalgische melancholie valt daarbij nooit te ontsnappen, iets wat voornamelijk te maken heeft met de lichte snik van Raf De Wit, die ook af en toe zijn blazer bovenhaalt en daarbij gezapig tegen The National of misschien zelfs de tweede van Bon Iver aanschuurt. Daaronder zitten behaaglijke, van mooie en solide koppen en staarten voorziene indierocknummers waar geen speld tussen te krijgen is. Het akoestische en van mooi stemmenwerk voorziene “7 Days” toont echter dat ook een meer bescheiden aanpak hen zeer goed ligt. Dus laat hun bandnaam u niet tegenhouden: Midwinter verdient zeer zeker uw aandacht in deze warme zomerweken.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in

negentien − zeven =