In grimmige sferen met ‘Panda Bear Meets the Grim Reaper’

Op 12 januari verschijnt het nieuwste album van Panda Bear: Panda Bear Meets the Grim Reaper, meteen het vijfde album. Een voorsmaakje is nu al beschikbaar, en wel in de vorm van “Mr Noah”.

Dat er een nieuwe plaat zat aan te komen voor Noah Lennox, de man achter Panda Bear, is geen totale verrassing, want de voorbije maanden werden met het cryptische letterwoord PBVSGR al wat ballonnetjes opgelaten. Na de laatste plaat in 2011, Tomboy, besloot Lennox – samen met producent Pete ‘Sonic Boom’ Kember – om weg te stappen van het minimalisme van die plaat. Met Panda Bear Meets the Grim Reaper slaat Lennox dan ook een nieuwe weg in: “It’s sort of marking change — not necessarily an absolute death, but the ending of something, and hopefully the beginning of something else”.

“Mr Noah” is vanaf nu beschikbaar als EP via iTunes en Spotify, en bevat naast de titeltrack drie extra nummers: “Faces In The Crowd”, Untying The Knot” en “This Side Of Paradise”.

Op 12 januari wordt het eigenlijke album verwacht, als cd en dubbel-LP, maar ook als deluxe cd en LP uitvoeringen, inclusief de “Mr Noah”-EP.

Tracklist:

 1. Sequential Circuits
 2. Mr Noah
 3. Davy Jones’ Locker
 4. Crosswords
 5. Butcher Baker Candlestick Maker
 6. Boys Latin
 7. Come To Your Senses
 8. Tropic Of Cancer
 9. Shadow Of The Colossus
 10. Lonely Wanderer
 11. Principe Real
 12. Selfish Gene
 13. Acid Wash

Benieuwd? Dan kan je hier de videoclip van “Mr Noah” bekijken:

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in

achttien + negentien =