Briqueville pakt uit met kortfilm

Van de vijf duistere figuren achter post-metalband is niets, maar dan ook niets, geweten, maar dat hun muziek indruk maakt, beginnen we des te meer te beseffen. Om u helemaal klaar te stomen voor hun debuut werd een eerste kortfilm gelanceerd.

Briqueville moet wel een steengoede cameraman in zijn gelederen hebben. “Akte l.b” werd door de mysterieuze band zelf opgenomen in de modder van de kleiputten, indrukwekkend weidse landschappen en donkere bossen van het prachtige Scheldegehucht Steendorp. De beelden zijn zwart-wit, de figuur in de film is al even schimmig als de muziek, die de brug maakt tussen Amenra, The Haxan Cloack en OM.

De band die zich schuil houdt achter rookgordijnen, zwarte gewaden en gouden maskers kondigt met mondjesmaat optredens aan. Een trip naar Gentse showcasefestival Glimps op 11 december is daarom beslist de moeite waard — het festival op zich ook uiteraard. Briqueville heeft ook net een optreden op 20 februari 2014 in Cactus Club in Brugge bevestigd. Het debuut van de band verschijnt op 7 november. Tot binnen twee weken dus!

Akte I.b from briqueville on Vimeo.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in

16 − tien =