Rock Werchter en Graspop schuiven weekje naar voor

Rock Werchter zal volgend jaar een week vroeger plaatsvinden. Dat doet het festival naar eigen zeggen om tegemoet te komen aan het tourschema van een headliner. Deze maatregel heeft ook invloed op de Graspop Metal Meeting. Ook dat festival schuift een week naar voor.

Rock Werchter meldt dat het volgend jaar zal plaatsvinden van 25 juni tot en met 28 juni. Daarmee valt het festival samen met het Engelse Glastonbury festival, wat het voor Rock Werchter interessant maakt om samen artiesten te boeken. In de wandelgangen wordt gefluisterd dat Rock Werchter AC/DC of U2 zou binnenhalen. Eveneens opvallend is, dat Rock Werchter door deze actie volop in de examenperiode valt. Een reden temeer om te denken dat het om een oudere act gaat waarmee Rock Werchter ook op een ouder publiek mikt.

Graspop Metal Meeting meldt dan weer dat de komende editie zich huisvest in het weekend van 19 juni tot 21 juni. Op sociale media breken studenten zich nu reeds het hoofd over hoe ze hun examen- en festivalagenda nu moeten verenigen. Het naar voor schuiven van Graspop Metal Meeting kan echter positief uitpakken doordat het daarmee samenvalt met het Franse Hellfest, ook een grote speler in het metalgenre. Graspop heeft volgend jaar een jubileum te vieren en kan mogelijk uitpakken met opvallend grote namen als headliners.

Inmiddels blijft de vraag wat andere festivals gaan doen. Rock Werchter komt bijvoorbeeld in het vaarwater terecht van het gratis stadsfestival Genk On Stage, dat wel eens een pak bezoekers kan verliezen aan Werchter’s biggest. TW Classic of Werchter Boutique zal vermoedelijk plaatsvinden tijdens het eerste weekend van juli. De infrastructuur staat dan al op de weide in Werchter.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in

3 × twee =