Cirque Constance stopt op hoogtepunt

Het programma voor de tiende en laatste editie van het Meetjeslandse festival Cirque Constance is klaar. Blikvangers in het derde weekend van september zijn onder meer Inwolves, Spookhuisje, And They Spoke In Anthems en Vandal X.

Op donderdag 18, vrijdag 19 en zaterdag 20 september treden dertig bands en dj’s op in het landelijke Kaprijke, waar al negen keer het festival werd georganiseerd om vooral podiumkansen te creëren voor jonge, lokale groepen. Om die reden komen op vrijdag eerst de betere Meetjeslandse metalbands aan bod. Naast jong geweld Depths. en Badder, staan er ook Divided By Zero en Heidrun, en iets meer bekende acts als Devastation en The Evil Pony’s geprogrammeerd. Later op de avond zijn er dj’s om de benen op los te gooien.

Op zaterdag staan echter de interessantste en opmerkelijkste alternatieve groepen geprogrammeerd. Van verborgen parels tot iets meer gevestigde namen: de organisatie heeft een gevarieerde line-up klaar. De meest opvallende naam komt uit het Meetjesland zelf: Inwolves, het project van drumster Karen Willems. In februari dit jaar bracht ze een opmerkelijk debuut uit, een plaat waarop synths en ritmes hand in hand gaan. Een groep die met andere woorden van alle muzikale markten thuis.

Nog een opvallende naam is Spookhuisje, een Brusselaar met hoofddoek en fan van trancemuziek, oriëntaalse klanken én The Velvet Underground. Het explosieve noiseduo Vandal X zal dan weer voor de nodige decibels zorgen, singer-songwriter Arne Leurentop met zijn And The Spoke In Anthems voor dromerige klanken. Daarnaast zakken ook krautpopband Stadt, stonergroep Muffler Men, de psychedelische postrockers van Yamantau naar het festival. En last but not least is er de winnaar van de Cirque Constance Roadshow, Al di Miseria’, vijf prettig gestoorde dames en één heer die een mix van cabaret, opera en postrock brengen. Het belooft daar straf te worden in Kaprijke.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in

twee × vier =