Festival Dranouter presenteert heel wat nieuwe namen

Zoals ieder jaar pakt Dranouter ook deze zomer weer uit met enkele buitenbeentjes: artiesten die je niet direct verwacht op het festival en die er net daarom maar al te welkom zijn. Onder meer Urbanus & De Fanfaar, Gili, Bruno Deneckere en An-Sophie Noppe vullen het programma aan.

Urbanus viert zijn 40-jarige carrière met een frisse missie en is meer dan welkom op de 40ste verjaardag van Dranouter. Hij stelt nieuwe nummers voor uit zijn recentste cd ‘Wan Troe Tie’ en vult aan met gouden krakers van toen hij nog klein was. Samen met De Fanfaar brengt hij een optreden vol oneliners en rock-‘n-roll met veel haar op.

Gili is een nieuwe show aan het voorbereiden en komt op Dranouter met een mix van hoogtepunten uit z’n vorige programma’s en nieuw materiaal, doorspekt met de nodige verrassingen.

Ondertussen lopen ook de laatste namen binnen voor de andere podia. Op vrijdag trapt Festival Dranouter af met Joey Brocken (Winnaar de beste singer songwriter van Vlaanderen) samen met Slow Pilot (met halve finalist Pieter). Eriksson & Delcroix sluiten de clubtent af op vrijdag. Daarmee is het programma voor de clubstage afgerond. Groep 111, Tiny Legs Tim, en het duo Nils Decaster en Bruno Deneckere vervolledigen het programma in de Palace-tent.

Martine De Kok, Hermitage, Walrus, An-Sophie Noppe, Koen Deca & De Fanfare zonder Fantonten en Wally & Technisch Werklozen worden toegevoegd aan de line-up van het nieuwe Nekka Podium.

Nu is het enkel nog wachten op de programmatie van de Folk-Off tent waar in samenwerking met MuziekMozaïek een fijne selectie aanstormend nieuw folktalent aangeboden wordt. Ook de openers op vrijdag, zaterdag en zondag op het hoofdpodium ontbreken nog op de affiche.

Festival Dranouter vindt plaats op 1, 2 en 3 augustus met o.a. James Blunt, Boban & Marko Markovic Orchestra, Rosanne Cash, Gabriel Rios, Fat Freddy’s Drop, And They Spoke In Anthems, Billy Bragg en Novastar. Info: www.festivaldranouter.be.

http://www.festivaldranouter.be

recent

Gaye su Akyol

24 april 2024De Roma, Borgerhout

The Jesus and Mary Chain

23 april 2024Ancienne Belgique, Brussel

Hoe moeilijk kan het zijn om een geluidsman eens...

James Brandon Lewis Quartet

23 april 2024Ancienne Belgique, Brussel

Back to Black

De titel van Sam Taylor-Johnsons jongste film verwijst naar...

Salem

De 'mean streets' van Marseille vormden al eerder het...

verwant

Urbanus & De Fanfaar

27 augustus 2016Boerenrock, Kortenaken

Urbanus & De Fanfaar

18 juli 2015Rivierenhof, Deurne

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in