Music For Specials afgelast

Music For Specials, het festival voor mensen met een beperking, zal eind deze maand dan toch niet plaatsvinden. Door een gerechtelijke beslissing zien de organisatoren zich genoodzaakt het festival in de kast te steken.

vzw Music For Specials werd vorige maand gedagvaard door de organisatoren van Rock For Specials (Evergem), een gelijkaardig initiatief dat er al verschillende editie heeft opzitten. Music For Specials zou dit jaar voor de eerste keer plaatsvinden en wist zelfs talrijke grote namen te strikken waaronder Milow, Arsenal, Selah Sue en Gabriel Rios. Rock For Specials is echter van mening dat bewust voor naamsverwarring gezorgd wordt en verwijt Music For Specials dat het eenzelfde publiek nastreeft en de wet op de privacy niet naleeft.

Door de rechtszaak is er een negatieve vibe ontstaan rond het nieuwe initiatief Music For Specials in Hemiksem. Zowel bij sponsors, subsidieorganen, logistieke diensten en vele instellingen uit de provincie Antwerpen rezen vragen over deze negatieve vibe.

Music For Specials wil er graag op wijzen dat het enkel hun bedoeling was om aan de geïnteresseerde Specials uit die provincie ook de kans te geven naar een op maat gemaakt festival te gaan met een knappe affiche. De respons uit de muziekwereld was enorm en de wil van alle betrokkenen om hier een groot feest van te maken groot. Music For Specials had nog veel verrassingen in petto voor specifieke doelgroepen en inzake inclusie stond er ook nog één en ander op stapel. Het heeft niet mogen zijn: na overleg met onze sponsors, leveranciers en managers van de groepen op de affiche hebben de organisatoren -met pijn in het hart- besloten het festival af te gelasten en de uitspraak van de rechtbank af te wachten om het festival volgend jaar een nieuwe en eerlijke kans te geven.

In de komende dagen zullen dan ook alle ticketgelden worden teruggestort.

Alle info: www.musicforspecials.be.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in

3 × 5 =