Een herkansing met Thalia Zedek

U was er vermoedelijk niet bij, toen de legendarische band Come vorig jaar afzakte naar de Benelux en opgewacht werd door… een paar dozijn toeschouwers. Thalia Zedek, zangeres en gitariste van die band, toont nu haar groot hart en komt op 1 en 2 maart naar België onder eigen naam. Dat zouden we deze keer toch niet laten schieten.

Waarom? Omdat Come een monument is van de jaren negentig en een gitaarband die anderhalf decennium later nog niks verouderd klinkt. Come stond voor donkere, wrange, dissonante muziek. Dreigend en zwaar, maar zonder patserige aanstellerij en puberaal gekeel. Hitjes kwamen er niet aan te pas. Taaie albums des te meer. 11:11, het debuutalbum van de band uit 1992, kreeg vorig jaar de reissue-behandeling en hoort thuis in de platenkast van iedere muziekliefhebber met een zwak voor onversneden emotie en heftig verstrengelende gitaren.

Sindsdien werkt Zedek aan een carrière die misschien net iets minder opvallend is, maar zeker de moeite. Het venijn en het volume van Come zijn iets meer getemperd, waardoor melodieën en ambacht net iets meer op de voorgrond komen. En ze benadrukken dat Zedek nog lang niet uitverteld is. De veterane heeft stilaan iets te veel ervaring om zich te conformeren en kiest voor persoonlijke en indringende songs op maat van maturiteit en smeulende intensiteit.

Op zaterdag 1 maart treedt ze aan op de Combo Agency Label Night in de Muziekodroom (Hassselt), waar ook a Clean Kitchen Is A Happy Kitchen van de partij is. Het trio van Craig Ward (ex-dEUS, True Bypass, The Love Subtitutes), Paul Lamont (ex-Hitch), Butsenzeller (ex-DAAU) kiest voor de noisy muilpeer. Opener van de avond is Six Hands, dat zichzelf omschrijft als een mathrock boysband. Maar als Combo er z’n handen voor in het vuur steekt, dan zijn we geneigd hun oordeel te vertrouwen. Daags erna staat Zedek met band in de 4AD (Diksmuide), met Reena Riot in het voorprogramma. Zorgt dat u er deze keer wél bij bent. Denk aan onze reputatie.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in

15 − 13 =