Pinkpop vult affiche aan met Jake Bugg

Ook Jake Bugg weet in juni zijn weg te vinden naar Landgraaf. Dat bevestigt de festivalorganisatie vandaag. Hij staat de laatste dag van het festival, op maandag 9 juni, geprogrammeerd op het 3FM-podium.

Jake Bugg is een op het oog echte Engelse jongeman zoals je die in steden als Londen, Liverpool, en Manchester ‘s avonds op veel straathoeken ziet rondhangen om rotzooi te trappen, met het verschil dat deze destijds 18-jarige jongen al op zeer jonge leeftijd voor muziek koos in plaats van de straat. Het resultaat was het gelijknamige debuutalbum ‘Jake Bugg’, vol verhalen over zijn eigen jeugd en muzikaal geïnspireerd door artiesten als The Beatles, Johnny Cash, Oasis, Donovan en The Everly Brothers.

Eerste single ‘Lightning Bolt’ werd meteen een radiohit en de band werd direct omarmd door de media, wat resulteerde in talrijke festival- en cluboptredens.

In november 2013 verscheen album nummer twee, getiteld ‘Shangri La’, wederom vrijwel uit het niets. Eerste single ‘What Doesn’t Kill You’ laat de andere kant van Jake Bugg zien. Een wat rauwere kant die doet denken aan acts als The Stooges, Arctic Monkeys en The Undertones.

Pinkpop vindt plaats van 7 t/m 9 juni in Landgraaf (NL) met eerder bevestigde acts Metallica, Arcade Fire, Editors, Robert Plant and The Sensational Space Shifters, Rudimental, Avenged Sevenfold, Stromae, Ed Sheeran en Bastille. Alle info: www.pinkpop.nl

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in

19 − 10 =