Channel Zero neemt nieuwe start in AB

Op vrijdag 11 april 2014 keert Channel Zero terug naar de AB. Voor het eerst sinds het overlijden van drummer Phil Baheux zal de grootste metalband van België spelen in de concertzaal waar het in januari 2010 allemaal opnieuw begon. Het belooft dan ook een speciale avond te worden. Stone Sour-drummer Roy Mayorga zal de drums inspelen op de nieuwe plaat.

Net toen onze herboren metaltrots gestart was met het inblikken van de opvolger van het twee jaar oude Feed ‘Em With A Brick sloeg het noodlot toe. Zanger Franky De Smet-Van Damme, bassist Tino De Martino en gitarist Mikey Doling bleven verweesd achter en verkeerden in diepe rouw. Hoe het met de band verder moest, was twee maanden onduidelijk. Maar begin oktober raakte bekend dat Channel Zero zou doorgaan. De band hervat dit najaar meteen ook de opnames van haar zesde plaat met gastdrummer Roy Mayorga. Mayorga was de eerste drummer van Soulfy, is vast lid van Stone Sour en viel ook al in bij Sepultura. Niet de minste dus, en een oude bekende voor gitarist Mikey Doling, die tussen 1999 en 2003 bij Soulfly speelde.

“Phil is onvervangbaar en uit respect opteren we voorlopig voor een gastdrummer die niet meteen een rol krijgt als vast groepslid. Ik wil iedereen van harte bedanken voor de immense steun en het oprechte medeleven dat wij als band hebben mogen ontvangen. Dit was ronduit indrukwekkend en hartverwarmend”, legde frontman Franky De Smet-Van Damme de bewuste keuze uit.

Op 11 april 2014 wordt de nieuwe plaat ook officieel uitgebracht. Die zal die avond exclusief in de AB te verkrijgen zijn. Channel Zero schenkt de eerste 1.000 ticketkopers ook een poster ter ere van de overleden drummer. En er is nog meer nieuws uit het Channel Zero-kamp. In december verschijnt het boek No Guts, No Glory: The History Of Channel Zero van de hand van Guy Vanhollebeke. De officiële video van “Angel”, het pakkende lied dat werd uitgebracht ter ere van de imposante drummer, is onlangs online gezet.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in

6 − 4 =