Beursschouwburg en AB bundelen krachten

Door

Omdat je met twee nu eenmaal meer gedaan krijgt dan alleen, slaan twee van de grootste cultuurtempels in Brussel de handen in elkaar.

De Beursschouwburg en de Ancienne Belgique pakken uit met coproducties om duimen en vingers bij af te likken. Het is niet de eerste keer dat dit gebeurt; maar in tegenstelling tot de eerder vluchtige samenwerking in het verleden, mag het publiek nu rekenen op een langdurig en structureel pact. Verwacht je aan topconcerten in de Beursschouwburg gepromoot door de beide Brusselse cultuurverstrekkers waarbij spanning en avontuur centraal staan. De bloeiende muziekscene in Brussel mag weer op beide oren slapen.

Op zaterdag 12 oktober kan je al genieten van Shangaan Electro. Richard Mthetwa, noem hem gerust Nozinja, nam enkele jaren geleden afscheid van het leven als eigenaar van een phone shop-keten en gooide zich fanatiek op de snelle ritmes van de traditionele Tsongadisco uit het hart van Afrika. Via de hipsters in Londen veroverde the future sound of Africa gestaag Groot- Brittannië en nu lijkt ook Europa voor de bijl te gaan. Na gesmaakte tussenstops op het podium van Roskilde en Sonar, maakt Brussel nu ook kennis met de vervormde stemsamples en de MIDI-instrumenten van Mthetwa. Check de soundcloud (https://soundcloud.com/nozinja ) en maak je klaar voor een onvergetelijke avond. Hou enola.be trouwens goed in de gaten! Binnenkort geven we drie keer twee duotickets weg voor dit feest a l’africain.

Met Cut Copy staat er nog meer tanzmusik van de bovenste plank geprogrammeerd. Op 29 november komen de jongens uit het land van de koala Free Your Mind, hun derde plaat voorstellen. Het album werd voor het eerst aan de wereld getoond op het Pitchfork Music Festival in Chicago. Ter plekke werden 120 exemplaren gedrukt en verdeeld aan een aantal gelukkige fans. In november brengt Cut Copy de geest van de summer of love weer even terug naar de Beursschouwburg. Laat je innerlijke hippe los en geniet van de vrij liefde en de harmonieuze kracht van de muziek! Vergeet dan ook alvast niet je exemplaar van Free Your Mind in huis te halen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in

twee × vier =