Dunk! Festival verhuist (en meer)

Groot nieuws uit Zottegem; Dunk! Festival verhuist in het voorjaar van 2014 naar een nieuwe locatie. De tiende verjaardag van het post-rockfestival zal plaatsvinden in De Populier, op twee kilometer van het centrum van Zottegem.

Die plek is niet helemaal onbekend voor trouwe Dunk!Fans; het jeugdheem is al enkele edities lang de slaapplek voor artiesten en bezoekers, en biedt de organisatoren van Dunk! heel wat mogelijkheden. Net als afgelopen jaar is het de bedoeling om opnieuw met twee podia uit te pakken, in twee tenten naast het gebouw van De Populier, dat zelf als restaurant en chill-outzone zal fungeren.

Zijn tenten niet te koud in de Dunk!-tijd van het jaar? Niet als dat bijna een maand later valt dan dit jaar, wat in 2014 het geval zal zijn; 18, 19 en 20 april. “Yup, het was koud dit jaar en dat was een extreme uitzondering”, laat de organisatie weten, en meteen belooft ze nooit nog een Dunk!festival in maart te organiseren. Vanaf 2015 is het zelfs de bedoeling om het festival in het eerste weekend van mei te laten plaatsvinden. Voorts is er nog het goede nieuws dat het festival 14.754 euro binnenhaalde in crowdfunding.

En dan een laatste dingetje. U herinnert u dat het festival in 2014 tien jaar bestaat, en u daarom vroeg wie u graag zag terugkomen? De resultaten van die enquête zijn binnen en leveren volgende top op:

 1. This Will Destroy You
 2. 65DaysOfStatic
 3. God Is An Astronaut
 4. If These Trees Could Talk
 5. Caspian
 6. Maybeshewill
 7. pg.lost
 8. Pelican
 9. SleepMakesWaves
 10. Yndi Halda
 11. EF
 12. Thee Silver mt. Zion Memorial
 13. Kokomo
 14. Tides From Nebula
 15. Maserati

Dunk! laat weten ook met tien bands van deze lijst in gesprek te zijn; niets bevestigd dus, maar u mag een béétje gaan dromen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in

tien − acht =