Vijverfestival viert 10de editie met A Brand en Absynthe Minded

De tiende editie van het Vijverfestival vindt dit jaar plaats op zaterdag 13 juli en wordt gevierd met optredens van onder andere A Brand, Kaer Starflam Crew en Absynthe Minded, knappe randanimatie en opnieuw een wereldmarkt. Voor deze tiende editie wijken de organisatoren niet al te veel af van het succesrecept van de voorbije jaren. Twee podia, een wereldmarkt met hapjes uit alle windstreken, een kinder- en tienerdorp: dat alles zal er ook dit jaar zijn.

Op het Zuiden Zindert-podium staan optredens gepland van heel wat groepen. The Summer Rebellion, Jamez, Airplane, Kaer Starflam Crew en Orchestra International du Vetex zullen er het beste van zichzelf geven. De avond wordt er afgesloten met een dj-set van de Dilbeekse dj’s van Johnson & Yohnson. Op het Vijverpodium wordt het tiende Vijverfestival geopend door de Dilbeekse rockers van Low Detail. Na hen wordt het podium ingepalmd door Noble Tea, Protection Patrol Pinkerton en Sir Yes Sir. De headliners van het festival zijn dit jaar A Brand en Absynthe Minded. DJ Bobby Ewing sluit het festival af.

Zoals elk jaar zet het Vijverfestival zich in voor het goede doel. Als thema werd gekozen voor de strijd tegen armoede. Dat armoede in het Zuiden kan aangepakt worden toont het festival met de stedenband Dilbeek-Stellenbosch (Zuid-Afrika). Na tien jaar samenwerken blijkt dat de stad Stellenbosch mensen en middelen vrijmaakt om jongeren van de krottenwijk te helpen op vlak van vakantiewerking, naschoolse begeleiding, sport, tewerkstelling en preventie. Dit jaar start men in de wijk met de bouw van een sporthal waarin alle activiteiten een jaar rond worden begeleid. Vanuit het Vijverfestival wordt aan het kinderdorp een plek voorbehouden om uitleg te geven over deze werking. Daarbij kan je er allerlei leuke workshops volgen.

Het kinder- en tienerdorp is een vaste waarde tijdens het Vijverfestival. Het is de plek bij uitstek waar kleuters, kinderen en tieners kunnen proeven van heel wat creatieve workshops. Zo kunnen ze er ontdekken wat ze kunnen maken met silk clay, hoe ze juwelen kunnen creëren van oude fietsbanden, papier, clips van blikjes, pareltjes, … of hoe ze kleren kunnen maken van plastiek en een Afrikaanse hoofddoek kunnen ombinden. Ze kunnen er ook terecht op zich zelf op te smukken met zotte kapsels, glitter tattoos, geschminkte gezichten, mooie vlechtjes…. De ouders zijn welkom om mee te doen, of kunnen ondertussen terecht in de lekkernijbar om iets te eten of te drinken terwijl ze genieten van een optreden van buikdanseressen door de cursisten van Westrand. Naast professionele begeleiders, zijn er ook heel wat enthousiaste speelpleinwerkers die een workshop begeleiden.

Alle info: www.vijverfestival.be.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in

6 + negentien =