Nieuwe namen voor Genk On Stage

Een goede maand voor de start van het festival maakt Genk On Stage zijn volledige line-up bekend. Nieuwe namen op de affiche zijn onder meer Gipsy Kings, Bart Peeters en Parachute Youth. Eerder bevestigden onder anderen al Trixie Whitley, Umberto Tozzi, Chic ft. Nile Rodgers, Compact Disk Dummies, The Van Jets, Sweet Coffee, Bed Rugs en Sir Yes Sir hun komst naar Genk.

Op zaterdag 29 juni sluiten de Gipsy Kings het Headlinerspodium af. Deze Franse groep met Spaanse roots is vooral bekend van zijn hits ‘Bamboleo’, ‘Baila Me’ en ‘Volare’. De groep rond de broers Reyes en Baliardos brengen ‘Rumba Gitano’, een mix van Cubaanse Rumba en Spaanse Flamenco. Bart Peeters vervolledigt het Headlinersprogramma op vrijdag 28 juni. Na een muzikale adempauze van twee jaar staan Bart Peeters en zijn ‘Ideale Mannen’ weer te popelen om het publiek te entertainen. Met zijn Nederlandstalige klassiekers als ‘Liefde is alles’, ‘Ik hou meer van folk’ en ‘Poolijs’ komt hij het publiek op zijn eigen manier entertainen.

Al enkele jaren is het de gewoonte dat er op vrijdagavond een danceavond gehouden wordt in het evenementenpark. Het Genkse dancecollectief POSITIF stelde dit jaar het programma samen. Onder andere de Britse dj Melé en Parachute Youth staan op de affiche van Factor J. Maar absolute topper op vrijdag is het Noorse Djuma Soundsystem, vooral bekend van de wereldhit ‘Les Djinns’ en remixes van o.a. Trentemöller.

De Genkse muziekscene floreert en dat krijgt uiteraard de nodige aandacht tijdens Genk On Stage. Zo komt Gianni Marzo zondag met zijn band Marble Sounds de gloednieuwe plaat ‘Dear Me, Look Up’ voorstellen op Factor J. Verder kan je onder andere gaan kijken naar Lisa Castelli en Yass (bekend van The Voice) en Clown, de cultband rond Pino Guarraci. Duplicate komt op zondag het Headlinerspodium openen en ook Bovarii speelt opnieuw een thuismatch. Zij stelden in het voorjaar nog hun debuutplaat ‘Love and Time’ voor in een uitverkocht C-mine. Op zondag openen de beste eindejaarsprojecten van Academie Genk Muziek-Woord-Dans op de Fruitmarkt en ook ander jong Genks talent mag zich komen tonen op het Factor J-podium.

Naast Genks talent staan er ook nog heel wat andere artiesten op het programma: De Corsari’s komen op vrijdag, voor Les Truttes. Zaterdag kan je onder andere Arne Vanhaecke en Oscar and the Wolf aan het werk zien en op zondag komt het Muze Jazz Orchestra (Plays Zappa). Voor de kinderen is er ook een muzikale verrassing, met een optreden van Boembox, Fabien en Jill Shaw op zondagnamiddag tijdens Kids On Stage.

Genk On Stage vindt plaats van 28 t/m 30 juni in hartje Genk en is gratis toegankelijk. Alle info: www.genkonstage.be.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in

1 + negentien =