Gevangenisstraf voor Lauryn Hill

Hip hop diva Lauryn Hill is veroordeeld tot een effectieve gevangenisstraf van drie maanden voor belastingontduiking.

Lauryn Hill staat al langer bekend als een enfant terrible. ‘Ms Hill’ -zoals ze door haar collega-Fugees moest worden aangesproken tijdens de laatste rëunietournee- verkocht 25 miljoen albums voor haar 25e verjaardag (The Score van Fugees uit ’96 + solodebuut The Miseducation Of Lauryn Hill uit ’98). Daarna sukkelde ze via depressieve episodes en halfslachtige comebacks tot bij de achterstallige belastingen die haar nu de das omdoen.

Ondanks pogingen van het nineties icoon om een minnelijke schikking te treffen, werd het dus drie maanden effectief en zullen daarna nog eens drie maanden huisarrest volgen. Haar advocaten probeerden de rechter ervan te overtuigen dat ze op vrije voeten moest blijven om haar beroep te kunnen uitoefenen. Begin dit jaar werd haar comeback aangekondigd en daags voor de veroordeling werd het nummer ‘Neurotic Society’ uitgebracht. In deze context spreekt de ondertitel ‘Compulsory Mix’ boekdelen.

recent

Shôgun – Seizoen 1

Het wil het Game Of Thrones van Disney+ worden,...

Justice

9 juni 2024Best Kept Secret, Hilvarenbeek

PJ Harvey

9 juni 2024Best Kept Secret, Hilvarenbeek

Gurriers

9 juni 2024Best Kept Secret, Hilvarenbeek

Tamino

9 juni 2024Best Kept Secret, Hilvarenbeek

verwant

Lauryn Hill

18 november 2018Vorst Nationaal, Brussel

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in