Jim :: Een Nacht in Rome 1

Het gegeven van dit nieuwe tweeluik is erg eenvoudig. Wat als een dwaze puberbelofte toch ooit uitkomt? Jim scoort met Een Nacht in Rome alleszins een dikke en verrassende hit.

Raphaël heeft een passionele relatie met Sophia. Op een verrassingsfeest voor zijn veertigste verjaardag ontvangt hij een anonieme cassette waarop een boodschap staat van een hem onbekende Italiaanse. Of kent hij haar toch ergens van … In een ver verleden had hij een korte relatie met Marie en beloofden ze elkaar om de nacht van hun veertigste verjaardag samen door te brengen, wat er ook zou gebeuren. Nu herinnert zij hem via de video aan die belofte. Vanaf dan spoken alle herinneringen opnieuw door zijn hoofd.

De spanning bouwt op doorheen dit eerste deel tot aan het moment waarop Raphaël effectief moet besluiten of hij de sleur wil doorbreken (en meteen ook alles wat hij heeft te grabbel gooien) en zijn jeugdliefde wil opzoeken. Ondertussen krijgen we ook het verhaal van Marie mee en hoe zij haar leven leidt. In het tweede en afsluitende deel van Een Nacht in Rome zal blijken hoe dit allemaal afloopt.

Dit tweeluik vertrekt vanuit een idee dat iedereen ooit wel bezig heeft gehouden. Wellicht zal iedereen ooit wel eens in zijn jeugd een grootse belofte gedaan hebben. In deze strip wordt nu de vraag beantwoord wat dit voor Raphaël en Marie zou betekenen indien die belofte effectief gehouden wordt. Dat maakt het klassieke en weinig opvallende verhaal tot iets spannends en intrigerends. Zal het idealistische van de jeugddroom waarheid worden of wordt alles een desillusie voor onze hoofdpersonages?

Auteur Jim mag dan wel een onbekende naam zijn, achter dit pseudoniem schuilt Thierry Terrasson. Onder het andere pseudoniem Tehy schreef en tekende hij ook al verschillende reeksen, zoals Reign en Yiu. Een Nacht in Rome is echter zijn eerste echte successtrip. Ook in het Nederlands loopt de verkoop van dit eerste deel erg goed. Voor uitgeverij Saga is het een verrassend, maar welgekomen succesverhaal.

Jim combineert zijn toegankelijke en vlot leesbare verhaal met een losse tekenstijl, voorzien van warme zuiderse kleuren. Tekst en tekeningen hebben allebei een aandeel in het succes van deze strip, ze vullen elkaar erg goed aan. Eind dit jaar zou het tweede deel al moeten verschijnen, waarmee het verhaal afgerond is. Ook dat is tegenwoordig al een verdienste, met een aanzienlijke overproductie van vertaalde strips en bijgevolg vele onafgeronde reeksen.

Ik moet toegeven dat ook ik voluit ten prooi viel aan een nostalgisch gevoel, de herinnering aan een tijd waarin je als tiener de hele dag lang grootse beloften deed voor de toekomst. Jim voert de lezer heel even terug naar die tijd en ik moet zeggen dat het er aangenaam vertoeven is.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in

20 + vijftien =