Kortrijks festival Novarock stopt ermee

Wordt er een sabbatjaar aangekondigd, dan betekent dat vaak de doodsteek voor festivals. Het overkomt nu ook het Kortrijkse festival Novarock, dat de voorbije jaren mocht rekenen op een publiek van om en bij de 4.000 bezoekers en artiesten als Absynthe Minded, School Is Cool, Drums Are For Parades, The Van Jets, Balthazar, A Brand, Zita Swoon, Liquido, The Black Box Revelation, Zornik, Triggerfinger, Millionair, Gabriel Rios, Gorki, Goose, Krezip, Starflam en De Heideroosjes op hun artiestenlijst mocht bijschrijven. Het festival vond voor het eerst plaats in 2002.

Het officiële statement van de festivalorganisatie luidt als volgt:

Op maandag 25 februari heeft vzw Novarock beslist zich als vereniging te ontbinden. De Algemene Vergadering nam deze beslissing omdat er geen redenen meer zijn om als vzw verder te werken. De beslissing van ACW Midden en Zuid West-Vlaanderen om noch middelen, noch logistiek ter beschikking te stellen, heeft als gevolg dat het festival niet verder kan georganiseerd worden. Dit betekent dat ook de werking van de vzw ophoudt te bestaan.

De wens om een tweejaarlijks festival te organiseren kan hierbij niet langer uitgevoerd worden. Novarock is een middelgroot festival met gemiddeld 4000 toeschouwers. Structureel is de basis niet langer aanwezig om deze doelstelling te bereiken. Het blijft de intentie om samen met de vrijwilligers te investeren in projecten die een sociale meerwaarde hebben voor jongeren.

De vrijwilligers hebben vanuit de stuurgroep Novarock nog ideeën om een kleiner muziekevenement te organiseren. Maar deze plannen kunnen niet langer onder de koepel van de vzw Novarock.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in

1 × een =