Sting en Kaiser Chiefs komen naar Suikerrock

Sting en de ultieme festivalband The Kaiser Chiefs zijn de eerste twee kleppers voor de 27ste editie van Win for Life Suikerrock 2013! Samen vullen ze de hoogste podiumplaatsen in op zaterdag 27 juli.

Componist, zanger, auteur, acteur, activist; met Sting haalt Win for Life Suikerrock een wereldwijd gerenommeerde muzikant in huis. Samen met drummer Stewart Copeland en gitarist Andy Summers richtte Sting in 1977 The Police op, en schreef enkele van de meest bekende nummers uit de muziekgeschiedenis, waaronder ‘So lonely’, ‘Roxanne’, ‘Message in a bottle’, ‘Every little thing she does is magic’, ‘Every breath you take’. In 1985 startte Sting zijn uiterst succesvolle solocarrière, waarbij ‘An Englishman in New York’ zijn pièce de résistance werd, naast andere klassiekers zoals ‘Fragile’, ‘If you love somebody (set them free)’, ‘Love is the seventh wave’, ‘Fields of gold’ en ‘They dance alone’. Ze zijn allemaal (en meer) terug te vinden op de in 2011 verschenen ’25 Years’: Een box set met het imposante overzicht van 25 jaar solocarrière. Sting verkocht bijna 100 miljoen albums van zijn werk bij The Police en als solo artiest, en werd bekroond met 10 Grammy awards, een Golden Globe, een Emmy, en drie Oscar nominaties.

De Back to Bass tour, die wereldwijd lovende recensies scoort en waarin Sting uitgeklede versies van vele van zijn hits brengt, komt terug naar Europa in de zomer van 2013 en is dus ook live te zien op de Grote Markt van Tienen tijdens Suikerrock.

Met festival anthems ale ‘Oh my God’, ‘I predikt a riot’, ‘Ruby’ en ‘Never miss a beat’ listen de Britten van The Kaiser Chiefs in de voorbije jaren al vijf maal de weide van Rock Werchter plat te spelen. Vorig jaar verscheen ‘Souvenir: The Singles 2004-2013’, een verzamelalbum waarmee nogmaals duidelijk werd over welk arsenaal meezingers The Kaiser Chiefs beschikken. Onder de begeesterende leiding van hyperactieve frontman Ricky Wilson zal de Grote Markt van Tienen het ongetwijfeld ook moeten afleggen tegen deze publiekslievelingen.

De 27ste editie van Win For Life Suikerrock vindt plaats op donderdag 25, vrijdag 26, zaterdag 27 en zondag 28 juli in het centrum van Tienen. Alle info: www.suikerrock.be.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in

achttien + negentien =