Wallace Vanborn en Arbeid Adelt! headlinen Red Rock Rally

Het Brugse Astridpark vormt op vrijdag 1 mei opnieuw het decor voor de 19e editie van de Red Rock Rally. Vanaf het middaguur betreden 5 bands de muzikale arena in het Astridpark, één komt er als winnaar uit en ontvangt een cheque van 500 euro.

Welke bands de rally dit jaar uitvechten, is nog koffiedik kijken. De organisatie ontvangt immers nog dagelijks demo’s. Voor wie nog aan het oefenen is: je hebt nog tot 28 februari! Daarna zondert de jury zich af en om al het muzikaal talent te aanhoren. Ze komen pas weer naar buiten als ze 5 aanstormende kleppers hebben geselecteerd.

Voor het avondprogramma zijn inmiddels Arbeid Adelt! en Wallace Vanborn bevestigd. Opgericht begin jaren ’80, scoorde Arbeid Adelt! hits als ‘De dag dat het zonlicht niet meer scheen’, ‘Stroom’, ‘Death disco’, ‘Lekker Westers’, ‘Ik sta scherp’… Snedige elektronische nummers, voorzien van absurde teksten, gezongen door een al even absurde Marcel Vanthilt.

Misschien bij het grote publiek minder bekend, maar daarom niet minder krachtig is de tweede headliner Wallace Vanborn. Het Gentse trio nam in 2008 deel aan Humo’s Rock Rally en werd nadien opgepikt door Studio Brussel. Hun sterke live-reputatie leverde hen al snel de bijnaam “Pletwallace” op.

De Red Rock Rally blijft gratis toegankelijk. Alle info: www.redrockrally.be.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in

vijf × een =