Rock Herk gaat voor nieuwe editie in 2013

Rock Herk heeft het de voorbije twee jaren niet makkelijk gehad. Uitgeregende edities in 2011 en 2012 en het uitblijven van bezoekers zorgden voor speculaties over het voortbestaan van het festival maar kijk… De festivalorganiatie heeft de voorbije maanden hard gewerkt achter de schermen en gaat samen met het nieuwe gemeentebestuur voor een nieuwe editie in 2013!

Er werd een realistisch plan opgesteld om de financiële problemen het hoofd te bieden. Daarnaast werd er intensief onderhandeld met de nieuwe coalitie van CD&V, N-VA NIEUW en Open VLD, die vanaf 2013 het gemeentebestuur zal vormen in Herk-de-Stad. Het nieuwe bestuur heeft zich alvast geëngageerd om er samen met de organisatie van Rock Herk voor te zorgen dat er in 2013 een nieuwe editie van het festival zal plaatsvinden.

Er is een principieel akkoord over een jaarlijkse structurele subsidie vanuit de gemeente aan de vzw. Daarnaast zal het nieuwe bestuur maximaal zorgen voor logistieke ondersteuning en samen met de vzw werken aan een positief verhaal voor de toekomst.

In ruil vraagt het nieuwe bestuur wel om het park Olmenhof te verlaten en uit te kijken naar een nieuwe locatie. Het park Olmenhof werd een aantal jaren geleden geklasseerd als beschermd gebied door Onroerend Erfgoed. Dat zorgde de laatste jaren voor heel wat problemen, zowel voor de organisatie als voor de gemeentelijke diensten.

De organisatie van Rock Herk kan zich vinden in die vraag en gaat de komende weken op zoek naar een nieuwe locatie. De verhuis naar een nieuwe locatie moet een meerwaarde kunnen betekenen en bijgevolg voldoen aan heel wat eisen op het vlak van techniek, logistiek, mobiliteit en uitstraling.

In 2013 zal Rock Herk als oudste alternatieve muziekfestival van het land opnieuw de kaart trekken van de alternatieve rock en elektronische muziek. De organisatie voorziet in 2013 terug meer ruimte voor lokaal en onbekend talent.

Meer informatie volgt de komende weken via www.rockherk.be.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in

achttien + zes =