Concerttips oktober

Elke maand selecteert enola een handvol concerten die u niet mag missen. We schotelen u niet andermaal de geijkte namen voor, maar gaan op zoek naar talent zodat u binnen een paar jaar kan zeggen: “Ik was er er toen al bij”. Enola: uw gids voor al wat nog niet hot, maar wel al serieus aan het opwarmen is.

Islands – 7 oktober – Botanique, Brussel

In een betere wereld zou Islands met zijn charmante indiepop meets epische glamrock en hier en daar een occasionele pianoballad allerhande grote zalen uitverkopen, maar helaas. Doe er desondanks uw voordeel mee: voor slechts elf euro kunt u in de Witloofbar de immer piekfijn uitgedoste Nick Thorburn en zijn band van héél erg dichtbij gaan bekijken, en wie weet zelfs indruk op hen maken met uw beste zondagse hipsterdanspassen.

www.islandsareforever.com/

Voivod – 8 oktober – Magasin 4, Brussel

Meer dan eens dood verklaard en terug tot leven gewekt blijken deze Canadese avant-gardistische metallers met thrashroots anno 2012 weer erg vitaal. Niet alleen touren ze dit najaar door het oude continent, begin 2013 komt er zelfs weer een nieuw album uit, “Target Earth” . Dat album werd geschreven en opgenomen met de huidige incarnatie van de band waarnaar zowel de originele bassist Blacky als de originele zanger Snake terugkeerden. Verwacht je dus aan enkele nieuwe songs en doe nogmaals een poging om niet te verdwalen in de riff-labyrinten van “Tornado” of “Forgotten In Space”.

www.voivod.com

New Bleeders – 12 oktober – Nijdrop, Opwijk

Akkoord, thuis in de woonkamer kan New Bleeders onmogelijk helemaal overtuigen, de opvolger van Vegas! moet dan ook live aan de lijve ondervonden worden. In juni konden de Gentenaren de BBC overtuigen in De Vaartkapoen, op het Tilburgse kunstfestival Incubate was VPRO’s muzieksite 3voor12 aan de beurt. ’nuff said? De volgende kans om deze genadeloze noisemakers aan het werk te zien, is de eerste editie van Heavy Shit Fest. Daar doen ook Raketkanon en Kabul Golf Club gegarandeerd de oren bloeden.

www.newbleeders.com/

Rodeo XL – 21 oktober – Antwerp Music City

De Antwerpse alternatieve scene is alive and kicking! De sympathieke pippo’s van Rodeoshows organiseren al een drietal jaar optredens voor zowel plaatselijk als minder lokaal talent in hartje Seefhoek. En deze maand wordt je getrakteerd op een superdeluxe-event, met een hele trits bands van over het Kanaal. Zo kan je genieten van de instrumentale post- en noiserock van UpCDownC en Monsters Build Mean Robots, drum ‘n’ bass met een vijs los door Our Helical Mind of progressive hardcore van het Schotse Citizens. Top of the bill is echter Alright The Captain, dat met zijn catchy instrumentale mathrock ondertussen al deel van het meubilair in Antwerp Music City is geworden. Voor wie het allemaal wat teveel ‘bangers and mash’ is, zijn er ook de plaatselijke wacko’s van San Diablo, die hun nieuwe EP komen voorstellen. En op het laatste moment werden Stoner/doombeesten Process of Guilt uit Portugal aan de affiche toegevoegd. Deze laatste speelt volgend jaar op Roadburn in Tilburg. Mocht u er nog aan twijfelen: jolly good show!

www.facebook.com/events/108748569279134/?fref=ts

Patrick Wolf – 31 oktober – AB, Brussel

Dat is nu al tien jaar dat Patrick Wolf in het vak zit, en na vijf platen is het tijd voor een round-up. Eind september was er dus Sundark And Riverlight waarop hij oude nummers herwerkt in akoestische versies. Zo uitgekleed doet hij eind deze maand nu ook de AB aan. Een blij weerzien met deze kant van “Engelands meest onderschatte popster”.

www.myspace.com/officialpatrickwolf

Bart Van Put
Lennert Hoedaert
Stijn Van Hees
Matthieu Van Steenkiste

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in

zestien − 15 =