Levellers komen met nieuw werk

Sinds eind vorig jaar zitten de oude rotten van de Engelse folk-punk band, Levellers, weer in de studio voor de opnames van hun twaalfde studioalbum. Ze trokken met producer Sean Lakeman naar Praag omdat er in Engeland amper nog studios te vinden zijn die geschikt zijn voor een band van die grootte, laat staan dat ze betaalbaar zijn. Het werk van de afgelopen 6 maanden zal beloond worden met het verschijnen van Static on the Airwaves op 29 juni.

Al 22 jaar gaat de band, die een mix van punk en traditionele Engelse muziek maakt, mee. En nog steeds zijn ze kwaad. Ze hebben altijd een hardnekkige strijd voor gelijkheid, begrip en vrijheid en tegen het kapitalisme gevoerd en dat zal op de nieuwe plaat niet anders zijn. Voor hun eerste single “Truth Is” lieten ze zich inspireren door hun bezoek aan Athene. Mark Chadwick: “De politici en bankiers hebben de lasten gedumpt bij diegenen die onder aan de ladder staan. Zij moeten nu betalen voor de ravage veroorzaakt door anderen.”

Maar de boosheid is slechts een deel van Static On The Airwaves want als er onrecht is, is er ook hoop. “We vertellen veel verschillende verhalen op het album , en de meeste ervan zijn verteld vanuit een zeer persoonlijk standpunt”, zegt Chadwick over algemene teneur van het album. “Het zijn echte verhalen over echte mensen, en er is zelfs hoop in hun donkerste momenten.”

Ook muzikaal zal het album anders klinken. Folk-rock zal uiteraard hun handelsmerk blijven, maar door een toegenomen gebruik van keyboard wordt er richting 80’s New Wave gelonkt. Bovendien komen de harmonieuze backing vocals meer op de voorgrond, terwijl het tempo van de nummers lager ligt.
Static on Airwaves komt uit op hun eigen On The Fiddle-label en bevat volgende nummers:


 1. Static On The Airwaves

 2. We Are All Gunmen

 3. Truth Is

 4. After The Hurricane

 5. Our Forgotten Towns

 6. No Barriers

 7. Alone In The Darkness

 8. Raft Of The Medusa

 9. Mutiny

 10. Traveller

 11. Second Life

 12. The Recruiting Sergeant

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in

2 × vijf =