Koken voor de “groten” (en grote groepen)

Als het op eten aankomt, durven bands al eens de vreemdste dingen op hun rider te zetten. Marilyn Manson kan niet zonder gummi bears en Axl Rose mag al eens graag een vierkante meloen te laten kweken. Of wat dacht u van de M&M’s, maar zonder de bruine, van Van Halen? Het zweet parelt gegarandeerd op het voorhoofd van menig ad interim kok die een hongerige band plus aanhang voorgeschoteld krijgt op het lokale festival. Niet alleen omwille van het risico dat het eten door de kantine vliegt, maar hoe begin je aan koken voor zoveel mensen?

Daar heeft Inne Vanboxel, laatstejaarsstudente Muziekmanagement aan PHL Music in Hasselt, iets op gevonden. Moshpot heet haar initiatief en zorgt ervoor dat bands met een goed gevulde maag en goedgemutst het podium opgaan. Want een happy band = een happy crowd

Dus als organisator van evenementen of festivals of aspirantkok die het groot ziet, kan je terecht op de website www.moshpot.be voor lekkere gerechten. Voor elke concertorganisator wat wils: voor de beginneling met weinig geld, voor de snelle kok of voor een relax festival dat zich slow food met een prijskaartje kan permitteren. Maar je kan natuurlijk ook gewoon op de website gaan rondneuzen om je vrienden te trakteren op een maaltijd, zonder dat ze daarvoor achteraf een podium dienen op te stappen.

Je kan er niet alleen recepten vinden, maar ook foto’s en leuke anekdotes, van bijvoorbeeld Mike Naert (Het Depot) die als baas zelf achter de potten kruipt. Maar je kan zelf ook op de “wall of fame” terecht komten door je lekkerste recept in te sturen via het invulformulier op de website. En wie weet, eet Bono binnenkort jouw spaghetti met balletjes in tomatensaus.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in

drie + 20 =