Concerttips april

Elke maand selecteert Goddeau een handvol concerten die u niet mag missen. We schotelen u niet andermaal de geijkte namen voor, maar gaan op zoek naar talent zodat u binnen een paar jaar kan zeggen: “Ik was er er toen al bij”. Goddeau: uw gids voor al wat nog niet hot, maar wel al serieus aan het opwarmen is.

Memoryhouse – 4 april – Charlatan, Gent

Als vanouds brengt Big Next ook deze maand aankomend talent: op 4 april staat Memoryhouse in de Charlatan. De band, in de VS labelgenoten van Beach House, bracht eerder dit jaar een plaat uit waarop shoegaze en lieflijke droommelodieën hun hippe paringsdans doen. The Slideshow Effect weegt bij momenten enigszins licht, maar live is dit een heerlijke soundtrack bij de ontluikende lente.

memoryhou.se

Dunk Festival – 6-8 april – Zottegem

Het eerste festival van het jaar brengt postrock en een hoop aanverwanten. Blikvanger is natuurlijk 65DaysOfStatic dat in between records nieuw materiaal komt testen. En wie hen op de Test Tour van enkele jaren terug zag, weet dat ze op zo’n moment best verrassend uit de hoek kunnen komen. Voorts zijn vanzelfsprekend ook Vaderlandse Trots Steak Number Eight en The Samuel Jackson Five niet te versmaden.

www.dunkfestival.be

Manic Street Preachers – 21 april – Trix, Antwerpen

Om de beste songs van Manic Street Preachers te verzamelen heb je ondertussen al een dubbelcd nodig. Genoeg materiaal dus om deze eerste Belgische passage van de groep in jaren nog eens een ouderwets feest der herkenning te maken. Van “Motown Junk” tot “(It’s Not War) Just The End Of Love”; niet meebrullen zal geen optie zijn.

memoryhou.se

Michael Kiwanuka – 30 april – AB Box, Brussel

In geen tijd ontpopte Michael Kiwanuka zich tot redder van de hedendaagse soulmuziek. “Worry Walks Beside Me”, “Home Again” en “Tell Me A Tale” zijn intimistische parels die schreeuwen om de knusse setting en het perfecte geluid van de AB Box. Op hetzelfde moment staat trouwens het verrukkelijke Alabama Shakes geprogrammeerd in de AB Club. Beiden concerten zijn helaas al lang uitverkocht. Hoe dan ook, het belooft een legendarische avond te worden!

michaelkiwanuka.com

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in

vijftien − negen =