De Helse Meute 2 :: De terugkeer van de Harith (Hojgaard & Thirault)

De zoektocht naar het Tribuut der Goden gaat verder voor de helse meute. Dood en verderf vinden ze op hun pad. Voor de liefhebbers van een stevige strip vol actie.

Scenarist Philippe Thirault tapt voor zijn verhalen geregeld uit historische vaatjes. In De Helse Meute gebruikt hij de Byzantijnse wereld als het uitgangspunt voor zijn verhaal. Hij werkt alles echter uit in een fantasy-stijl, waarbij demonen en bovennatuurlijke verschijnselen schering en inslag zijn. Door de vreemde krachten van verschillende personages deed De Helse Meute ons dan soms ook meer denken aan een superheldenverhaal dan aan een verbloeming van historische feiten. Net op die manier maakt Thirault van De Helse Meute een strip die opvalt tussen het enorme aanbod aan fantasy-strips. We raden iedereen wel aan om zeker eerst deel één te lezen, vooraleer aan De Terugkeer van de Harith te beginnen.

Dit tweede deel begint waar het openingsdeel stopte. Dit klinkt erg logisch, maar het maakt het niet eenvoudig om in te springen bij deel twee. Eén van de kwaliteiten van De Helse Meute is dan ook zonder twijfel de dynamiek van het verhaal. Alles leest aan een supersnelle vaart. Haran en zijn metgezellen zetten hun toch richting Italië verder, en onderweg gebruiken de auteurs nog enkele flashbacks om de personages wat extra body te geven. Tegelijk worden de bordkartonnen helden zo meer menselijk. Niet dat er veel karaktertekening in een strip als deze moet verwacht worden, maar wij leefden alleszins mee met de meute op hun tocht.

Met tekenaar Christian Højgaard heeft Thirault een ervaren tekenaar gevonden. Deze Deen tekende eerder al voor de Amerikaanse comics aan reeksen als House of Secrets en The Dreaming, regelmatig in samenwerking met zijn landgenoot Teddy Kristiansen. Voor de Franse markt begon hij in 2003 aan De Helse Meute. Hij slaagt er bijzonder goed in om het actievolle scenario met brio op het papier te toveren. Zijn stijl mag dan klassiek en weinig geïnspireerd zijn, hij slaagt er wel in om de dynamiek van het scenario volledig te behouden. Wellicht komt hierbij zijn ervaring op de Amerikaanse markt hem goed van pas.

Het verhaal zit nu halverwege, met nog twee delen te gaan. De Helse Meute is duidelijk een reeks zonder grote pretenties. De combinatie van een weinig ontgonnen historisch gebied als het Byzantijnse keizerrijk met wat superheldeninvloeden werkt wonderwel. Philippe Thirault en Christian Højgaard hebben met De Helse Meute het ideale recept gevonden voor een half uur ontspanning.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in

elf − drie =