The Jezabels brengen eerste full-length album uit

Tussen het toeren door hebben The Jezabels dan toch tijd gevonden om hun eerste full-length album af te krijgen. Het langverwachte Prisoner zou in de lente van 2012 in de rekken moeten liggen. Op de eerste single van het album, “Endless Summer”, is het minder lang wachten. Deze zou te horen moeten zijn vanaf maandag 11 september. De zelfverklaarde “intensindieband” is klaar om Europa verder te veroveren.

Na drie EP’s heeft de vierkoppige Australische band dan toch de knoop doorgehakt om een full-length album uit te brengen. Het was vooral tijd dat in de weg stond van een vroegere release. The Jezabels zijn al een jaar non-stop aan het toeren en schreven het album op de momenten waarop ze even tijd vonden in hun hectisch toerschema. Aan een platenlabel vinden zou het uitblijven van een album niet gelegen hebben, want de labels staan in de rij om de band een voorstel te doen. Uiteindelijk is het Play It Again Sam Recordings geworden die met The Jezabels aan Prisoner zal werken.

De vier muzikanten uit Sydney zijn belangrijke spelers voor het recentelijk hergelanceerde Play It Again Sam Recordings. Ze volgen hiermee een snel groeiend gamma aan artiesten op, waaronder Agnes Obel, Seasick Steve, dEUS, Liz Green en The Jim Jones Revue. Play It Again Sam Recordings bekeek de band al een tijdje van op een afstand en besloot in mei, na een aantal adembenemende optredens in Londen, Nederland en Duitsland, definitief met hen in zee te gaan.

Maar niet alleen Play It Again Sam Recordings stak met de loftrompet over The Jezabels. Music Week beschreef het viertal eerder al als “a band on the cusp of greatness”, en de Britse krant The Guardian verkoos hen eerder dit jaar al als “Band of the Day”, om later te vermelden dat een doorbraak onvermijdelijk was voor de indieband. Ook Lachlan Mitchell, het genie achter de voorgaande EP’s (The Man is Dead, She’s So Hard, Dark Storm), is vol lof over The Jezabels. Hij zal opnieuw een grote invloed hebben op het album.

Het resultaat: Prisoner, het eerste full-length album dat we kunnen verwachten in de lente van 2012. In september keren de Australiërs terug naar de UK voor een volledige toer, de release van hun eerste single van de gloednieuwe plaat, “Endless Summer”, en hun UK- en Europese toer. Hiermee willen ze hun reputatie verdedigen als één van Australiës meestbelovende nieuwe acts.

De video van de eerste single “Endless Summer” kan je hier ook al bekijken.

Reageren op dit nieuwsbericht? Dat kan op ons forum

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in

20 − veertien =