José Gonzalez neemt plaat op met zijproject

Het is al een hele tijd stil rond José Gonzalez. De “Heartbeats”-zanger dook voor het laatst op met In Our Nature uit 2007. Nu doorbreekt de Zweed de stilte en kondigt hij een plaat aan met zijproject Junip.

José Gonzalez werd enige jaren terug uit het niets een rijzende ster met zijn cover van The Knife’s “Heartbeats”. Vele meisjesharten sloegen een tel over voor de intimistische muziek van de “Zweedse Gabriel Rios” en debuutplaat Veneer werd een onverdeeld succes. Opvolger In Our Nature bevestigde Gonzalez’ talent, maar daarna werd het behoorlijk stil, en was de Zweed enkel nog te horen op The Garden van Zero 7.

Al die tijd lag ‘s mans eerste band, Junip, opgericht met enkele vrienden, op apegapen. Maar nu Gonzalez solo een pauze heeft ingelast is er weer tijd voor nieuw Junipmateriaal. Dat klinkt experimenteler dan Gonzalez’ solowerk en laat ruimte voor improvisatie. Later dit jaar mag er een officiële debuutplaat verwacht worden. “Rose And Summit”, een eerste track daaruit, kan u hier beluisteren.

Reageren op dit nieuwsbericht? Dat kan op ons forum.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in

1 × 3 =