Tweede album Yeasayer voor 2010

De opvolger van debuutplaat All Hour Cymbals zal 8 februari uitkomen en de toepasselijke titel Odd Blood dragen. Yeasayer werden namelijk al regelmatig voor vreemde vogels op het muziektoneel aangezien.

Eén van de meest gehypte bands van eind 2007 moet toch wel het New Yorkse trio Yeasayer geweest zijn. Ze husselden westerse en niet-westerse invloeden, hadden een afwijkende kledingstijl, mixten hippie ideeën met ultramoderne apparatuur en dus werden ze door de muziekpers in de armen gesloten. Toen bleek dat het live ook allemaal overeind bleef was natuurlijk het hek van de dam, de band was hier to stay. Fast forward naar eind 2009, inmiddels spelen ze overal ter wereld het publiek plat zoals in een Frans metro-station of recentelijk in het Guggenheim museum en deden Chris Keating en Ira Wolf Tuton een paar zij-projecten (Simian Mobile Disco, Bat For Lashes).

Nu moet gaan blijken of ze het waar kunnen maken, de langverwachte, maar altijd moeilijke, tweede plaat Odd Blood komt begin februari uit. Over de plaat zeiden ze in Fact Magazine het volgende: “we wanted to make a sparer sounding, more minimal album than All Hour Cymbals“. Ze bekennen in datzelfde interview wel dat ze ondertussen meer tijd hadden om obsessief bezig te zijn met de arrangementen.

De eerst single “Ambling Amp” van het album is al een tijdje gratis via hun website te downloaden, inclusief een 360 graden gefilmde teaser — mocht U een blaas en/of evenwichts probleem hebben dan raden we een bezoek af — . De bijbehorende clip is sinds gisteren ook op het web te bekijken.

De tracklist van Odd Blood:

  1. The Children
  2. Ambling Alp
  3. Madder Red
  4. I Remember
  5. O.N.E.
  6. Love Me Girl
  7. Rome
  8. Strange Reunions
  9. Mondegreen
  10. Grizelda

Reageren op dit nieuwsbericht? Dat kan op ons forum.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in

een × drie =