Drakenbloed 1 :: Voorbij de nevel & 2 :: De steen van Gaëldenn (Istin, Michel & Cordurié)

Jean-Luc Istin ontpopt zich tot een van dé scenaristen van het moment. Zijn typische mix van fantasy en mythen werpt dan ook vruchten af. Drakenbloed is een nieuwe trilogie, dit keer samen met tekenaar Guy Michel.

Hannibal Meriadec is een beruchte piraat in Bretagne. Hij is op zoek naar de fabelachtige schat van Mell Talec. Talec vergaarde zijn fortuin met magische hulp, wat Hannibal ertoe brengt om ook de magische wereld te betrekken bij zijn onderneming. Hij gijzelt een elf die hem als gijzelaar ook moet helpen om de schat te bemachtigen. Samen met zijn bemanning waagt Meriadec zich aan deze onderneming vol mythische wendingen en fantasievolle gebeurtenissen.

Drakenbloed bevat werkelijk alle elementen die de verhalen van Jean-Luc Istin zo populair maken. Hij combineert ook hier op een inventieve manier bestaande (vaak Keltische of Bretoense) sagen en legenden met pure onversneden fantasy-elementen als elfen en feeën. Daarnaast mag ook het piratengenre tegenwoordig op een toegenomen aandacht rekenen, wat Drakenbloed ook niet slecht uitkomt. Istin maakt het vrij klassieke zoektocht-verhaal extra kruidig door enkele verrassende scenariovondsten die de lezer op het randje van zijn stoel houden.

Voor Drakenbloed heeft Istin oude bekende Guy Michel (Aquilon, De Legenden van Korrigan) onder de arm genomen als tekenaar van dienst. Meer dan verdienstelijk kan zijn tekenwerk moeilijk genoemd worden. Het past perfect binnen het genre van de fantasy waarin uitgeverij Soleil (de Franse uitgeverij van deze reeks) zich sinds jaar en dag specialiseert. Toch evolueert Michels tekenwerk positief, gelet op het belabberde Aquilon. Het blijven evenwel vooral de covertekeningen die Drakenbloed doen opvallen tussen de rest van het stripaanbod. Daarvoor kregen Michel en inkleurster Sandrine Cordurié de gesmaakte hulp van Aleksi Briclot, een concept artist uit de gaming-industrie. Zo stralen de kaften van Drakenbloed de sfeer en dreiging uit die het binnenwerk jammer genoeg ontberen.

Met het tegelijk uitbrengen van delen één en twee speelt uitgeverij Silvester opnieuw voortreffelijk in op de hedendaagse koopgewoonten van de lezers. Deze lezer wil immers graag zekerheid bij het kopen van een nieuwe reeks. Met het verwachte derde deel zou Drakenbloed overigens compleet moeten zijn, dus dan heeft hij op heel korte tijd een volledig verhaal in handen. Hopelijk kunnen de auteurs in deel drie Drakenbloed redden van de grijze middenmoot.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in

veertien + 20 =