Storm 23 :: De Navel van de Dubbele God (Molenaar, De Vos & Lodewijk)

Hij is terug. De stoerste en meest geschilderde aller striphelden beleeft een nieuw avontuur met een nieuw tekenaarsduo. Oude rot Martin Lodewijk tekende opnieuw voor het scenario van de drieëntwintigste Storm.

Wanneer in 2003 Don Lawrence overleed, leek een vervolg op het tweeëntwintigste deel van de Storm-reeks eindeloos ver weg. Sinds 1977 had Lawrence immers een onuitwisbare stempel gedrukt op de populaire strip. Zijn gedetailleerde schilderstijl was ongekend dynamisch en prachtig gedetailleerd. Na enkele scenariowissels was Martin Lodewijk ondertussen ook al lange tijd Dons vaste sparring partner, met enkele klassieke SF-avonturen tot gevolg. Lange tijd gonsden er echter her en der geruchten van een nakende overname. Met name Lawrences leerling Liam Sharp, die het tweeëntwintigste deel hielp afwerken, bleek de gedoodverfde favoriet. Sharp bleef echter erg actief in de Amerikaanse comics, waardoor een overname minder evident werd.

Romano Molenaar kwam toen in beeld. Als tekenaar van The Tenth en More Than Mortal had hij zich toch al een beperkte bekendheid bij mekaar getekend. Aangevuld met inkleurder Jorg De Vos bleek Molenaar de ideale opvolger. Het duo ging meteen aan de slag en het eerste album ligt nu dus in de winkels. Molenaar en De Vos zorgen voor een gelijkaardige sfeer maar mengen deze met een eigen stijl, die vooral in de personages duidelijk wordt. Molenaars comic-achtergrond komt daarin het duidelijkst naar voren.

Met al de aandacht voor de nieuwe tekenaars dreigt het verhaal van De Navel van de Dubbele God wat verloren te gaan. En eerlijkheidshalve moeten we daarover ook iets minder enthousiast zijn. Zeker, het is een fijn avontuur met alle klassieke Storm-elementen, maar een klassieker binnen de reeks zal het nooit worden. Daarvoor is het allemaal net iets te eenvoudig. Storm, Roodhaar en Nomad gaan op pad om een stel priesters te helpen wier relikwie gestolen is door een stel plunderaars. Onze helden gaan op zoek en na een confrontatie met de gekende schurken zijn we bij het einde van het album beland. Hopelijk pakt Lodewijk het bij het volgende deel net iets ambitieuzer aan.

Dit nieuwe deel is met veel tromgeroffel aangekondigd en de eerste verkoopcijfers wijzen erop dat ook het publiek enthousiast blijkt over deze comeback. Molenaar zegt in een interview reeds begonnen te zijn aan de opvolger. Hij verwacht dat dit album eind 2008 in de winkels zal liggen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in

5 × een =