Mühle :: 7 juli 2006, FarmFest in Aalbeke

Mühle, 7 juli 2006, FarmFest in Aalbeke

Voor FarmFest 2006 hadden de portables zichzelf middels tondeuse en een overdosis snorharen omgedoopt tot het ‘moustacherock’-ensemble Mühle. Beide betekenissen van dat frequent gebruikte West-Vlaamse woord — ‘mond/aangezicht’ en ‘straalbezopen’ — werden alle eer aangedaan: Mühle verscheen zowel fysiek als mentaal bijgewerkt en het enthousiasme was vanaf de eerste – met een flinke saus van distortion overgoten – tonen uitgebreid te smaken.
Naar een portablesoptreden gaat men niet voor een exacte reproductie van hun schijfjes, ook deze keer werden niet veel vertrouwde klanken door de versterkers geramd, maar werd gekozen voor mysterieuze teksten als ‘der zit een poet ijje neuze’. Een eenmalig optreden van een eendagsband die eeuwig met een glimlach zal geassocieerd worden: ‘Mühljaarde!’

In The CameraEye van onze man: portable Hans Gruyaert versterkt een volle minuut na het afwerken van zijn gitaarcapriolen de metalpose en de totale chaos. .

www.deportables.com/

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in

8 + twee =