Land Of Talk :: Weight Of That Weekend

Is drie jaar wachten op een comeback lang? Hangt er misschien van af op wie of wat het wachten was. In het geval van Land Of Talk durven we zeggen: ja, godverdomme, ja! De formatie rond Broken Social Scene-satelliet Elizabeth Powell geeft nog eens een teken van leven met “Weight Of That Weekend”, een prima voorsmaakje van haar aankomende album Indistinct Conversations.

Oké, de song was dan wel al live te horen op enkele concerten in Canada de voorbije zomer, maar veel poeha is er toen niet rond gemaakt. De bescheidenheid van een band die de aansluiting met De Grote Doorbraak gemist leek te hebben, en zich al had verzoend met het verdwijnen tussen de voegen van de hedendaagse indierock? Feit is dat de song hevig aanklampt bij die van voorganger Life After Youth. Laat net dát een van de sterktes van “Weight Of That Weekend” zijn: alsof Land Of Talk nooit echt weg was, pikken we zo weer de draad op waar Powell die in 2017 liet vallen.

”Weight Of That Weekend” is als een onmogelijke liefde die zachtjes tegen je aan komt schurken. Aanvankelijk klinkt Powell nog charmant vertwijfeld, maar uiteindelijk is ze zeker van haar stuk. “This is a prayer for love”, herhaalt ze overtuigd helemaal achterin de song, en meer heeft ons weke hart niet nodig om een sprongetje te maken. Even maar: ’t blijft melancholisch als altijd bij Land Of Talk. Dat zal op Indistinct Conversations, op 15 mei uit bij Saddle Creek, hoegenaamd niet anders zijn. En zo hoort het ook.

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in

elf + 20 =