Tom Jones en De Kreuners sluiten sloteditie Suikerrock af

Tom Jones, De Kreuners, Peter Koelewijn & The Rockets en Mathias Vergels zijn de eerste bevestigingen voor de Family Day, alsook slotdag van Suikerrock 2020, zondag 2 augustus!

Het optreden van Sir Tom Jones wordt het orgelpunt van Suikerrock 2020, The Farewell Edition. De levende legende die op dat moment al 80 kaarsjes uitgeblazen zal hebben, sluit het festival in stijl af op zondag 2 augustus, de familiedag. Met een klok van een stem en een trits klassiekers zoals ‘It’s Not Unusual’, ‘Kiss’, ‘Delilah’, ‘What’s New Pussycat’, ‘I’ll Never Fall In Love Again’ en ‘Sex Bomb’ wordt het een afscheid in absolute schoonheid. ‘Going out with a bang’ heet dat dan!

In 1987 stonden ze op de eerste editie van Suikerrock, en vanzelfsprekend moesten ze er op deze Farewell Edition ook bij zijn: De Kreuners! Walter, Axl, Jan, Erik en uiteraard Tienenaar Ben Crabbé komen nog éénmaal hun blik Belpop hits opentrekken op zondag 2 augustus. Een aanslag op uw stembanden want het wordt een uur meebrullen met o.a. ‘Zij heeft stijl’, ‘Cous Cous kreten’,  ‘Gezellig samenzijn’, ‘Ik Wil Je’, ‘Zo Jong’,  ‘Verliefd Op Chris Lomme’ of ‘Layla’.

Nostalgie troef op die zondag 2 augustus, want ook Peter Koelewijn & The Rockets brengen hun ‘Blonde hitmachine’ mee naar Tienen. ‘Je wordt ouder papa’ want deze Noorderbuur mag dit jaar samen met Tom Jones 80 kaarsjes uitblazen. Hij introduceerde zowat 60 jaar geleden de Nederlandstalige rock’n’roll met de megahit ‘Kom van dat dak af’, en scoorde in de daarop volgende decennia met meezingers ‘Angeline (m’n blonde sexmachine)’, ‘Klap maar in je handen’, ‘Robbie’, ‘Marijke’ en ‘Zolang de motor loopt’.

Openen doet Suikerrock met een jonge acteur/muzikant. Voorlopig is Mathias Vergels nog het meest gekend voor zijn rol als Lowie Bomans in de soap Thuis, maar daar zou in de toekomst wel eens verandering in kunnen komen. Vorig jaar ging hij al met de prijs voor Beste Soloartiest aan de haal op de Radio 2 Zomerhit, en met zijn onlangs verschenen debuutalbum ‘Waar is Mathi?’ bewijst hij zich als één van de betere Vlaamse popzangers. De meest recente single ‘1 keer voor altijd’ staat momenteel hoog genoteerd in de Vlaamse hitlijsten.

Daarmee zijn de eerste vier namen voor zondag 2 augustus gekend, en aan dit lijstje worden binnenkort nog twee acts uit de Lage Landen toegevoegd.

De Suikerrock ‘Farewell Edition’ wordt dus een afscheid in schoonheid en zal plaatsvinden van donderdag 30 juli tot en met zondag 2 augustus. Op donderdag 30 juli met een ‘Farewell Party’ op de Grote Markt. Vanaf vrijdag 31 juli start het festival in het volledige stadscentrum, met de gekende elementen zoals de Foodtruck Corner, DJ-Stage en Acoustic Stage. Ook op die dag een Throwback Line-Up op het hoofdpodium, met alleen groepen die al eens bij ons op de planken stonden in de voorbije 33 jaar. The Sisters of Mercy en White Lies zijn hiervoor de eerste namen. Zaterdag en zondag blijven twee normale Suikerrock dagen, met op zondag de traditionele Family Day.

Info en tickets: www.suikerrock.be.

recent

Masters of the Air

Toen begin deze eeuw Band of Brothers verscheen, sloeg...

Fontaines D.C. :: Starburster

Fontaines D.C. for the bigger and bolder: vierde album...

Manu Chao

16 april 2024Het Bau-Huis, Sint-Niklaas

Morrissey wilde op de Lokerse Feesten geen paardenworst, Manu...

Civil War

Nog voordat iemand de film gezien had, veroorzaakte Alex...

Animalia

Het MOOOV-filmfestival biedt een staalkaart van het beste uit...

verwant

De Kreuners

9 juli 2022LinkerWoofer, Antwerpen

Cactusfestival 2022 :: Het geluid van een dozijn motoren

Het Cactusfestival beloofde dit jaar, met een affiche die...

Rock Zottegem komt met Texas, dEUS en Triggerfinger

Joost mag het weten, en de rest van de...

Suikerrock geeft ook zijn zondagprogramma invulling met Tom Jones

Suikerrock werkt verder aan zijn programma en vult vandaag...

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in