Dour 2018 :: De voorbeschouwing

Dour is al sinds mensenheugnis het festival met het meest uiteenlopende programma in België. Waar anders kan een muziekminnaar de meest gepolijste electro broederlijk naast de vuilste hardcore, of de vetste r&b zusterlijk naast de goorste garagerock meemaken? ’t Is dan nog eens allemaal van een extreem hedendaags niveau ook. Doureuh!

Fans van het beste gitaarwerk zitten vrijdag gebeiteld in La Petite Maison Dans La Prairie, met BRNS, Shame, Parcels, Slowdive en Mogwai, allemaal nog voor de zon finaal onder de horizon schuift. Daarbuiten kan La Caverne een bezoek waard zijn, met Preoccupations (ook vrijdag), Zeal & Ardor (zaterdag), of Thee Oh Sees en Ministry (zondag). De beentjes losgooien kan op eender welk moment van de dag (of ja, nacht) in de Red Bull Elektropedia Balzaal, of op de grote wei voor de Last Arena op The Chemical Brothers (donderdag), Soulwax (vrijdag), of Paul Kalkbrenner (zaterdag).

Wie graag compleet koud gepakt wordt door verrassende experimenten, zal ongetwijfeld zijn gading vinden in Le Labo. Van de lekkere Brusselse hiphop van Veence Hanao & Le Motel (vrijdag) tot de snuggere house van Ross From Friends (zaterdag): voor iedere smaak heeft Dour een proevertje klaar. Dan vergeten we uiteraard nog tal van acts die we zelf pas zullen ontdekken als het zover is. Want als deze editie ook maar aan de broekspijpen van de vorige reikt, dan weten we dat er overal op elk moment iets te beleven valt.

Trouwens, ook aan “de voetbal” is gedacht: wie écht niet zonder wil – het is u vergeven in Belgische hoogdagen – kan terecht op de Last Arena op zondag. De finale van de wereldbeker valt daar integraal te volgen. Alleen jammer dat de Rode Duivels die afspraak nipt misten. Volgend jaar beter? Verschoning, wij kennen meer van muziek!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in

5 − 2 =