Suikerrock rondt programma familiedag af met OMD en Kool & The Gang

Vandaag wordt de zondag-affiche van Suikerrock afgerond met de aankondiging van twee legendarische bands: OMD en Kool & the Gang.

Orchestral Manoeuvres in the Dark, lees OMD, is het geesteskind van Britten Andy McCluskey en Paul Humphreys. De twee synthesizer pioniers hebben een ontzettend energieke en aanstekelijke live performance. Ze vuren de ene hit na de andere op je af, en ze hebben er zoveel dat je gewoon de tel kwijtraakt. Van het melancholische ‘Souvenir’ uit het baanbrekende album ‘Architecture and Morality’ tot popdeuntjes zoals ‘Tesla girls’, ‘Electricity’, en pièce de résistance ‘Enola gay’. Tussendoor bezorgen ze je kriebels in de buik met het bloedstollende ‘Maid of Orleans’. Hun nieuwe werk is trouwens al even aanstekelijk, en dat mikken ze perfect tussen de oudere hits door. Het recente “The Punishment of Luxury” is de 13de studioplaat van OMD, en is opnieuw een perfecte mix van aanstekelijke songs in een heerlijk synthpop jasje. Helemaal ‘dark’ zal het tegen de tijd dat ze optreden nog niet zijn, maar magistrale ‘orchestrale maneuvers’ mag je op z’n minst verwachten.

Terwijl je nog aan het nahijgen bent van de stroomstoot van OMD, kiept Suikerrock een nieuwe lading partyplezier over je heen. Het festival krijgt immers opnieuw een bommetje van een afsluiter: Kool & the Gang, de funk-r&b-disco legende, zal je na hun slotakkoord al meteen laten verlangen naar Suikerrock 2019. Meer dan 50 jaar tourt en speelt deze superband al, en scoort ze de ene classic na de andere. Genres genoeg om uit te putten, disco en soul zijn de rode draad, maar ze halen genadeloos uit met stoten funk en jazz. Een cocktail groot genoeg om lekker in weg te dansen de hele set lang. ‘Jungle Boogie’, ‘Ladies’ Night’, ‘Get Down On It’, ‘Ooh La, La, La (Let’s Go Dancing)’, ‘Hi De Hi, Hi De Ho’, ‘Straight Ahead’, ‘Fresh’, ‘Cherish’ en uiteraard de party classic bij uitstek ‘Celebration’ laten gegarandeerd de Tiense zomeravond helemaal exploderen met een feel good sfeertje waar je nog weken aan zal terugdenken.

Suikerrock vindt plaats van vrijdag 27 juli tot en met zondag 29 juli in het centrum van Tienen met verder ook Alanis Morissette, White Lies, Goo Goo Dolls, Anouk, Stan Van Samang, Ketnetband en Gers Pardoel. Info en tickets: www.suikerrock.be.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in

negen − drie =