ENOLA VI.BE :: Neufchâtel

Maandelijks selecteert enola.be op vraag van Poppunt een aanstormend talent uit de grote vi.be-pool. Deze keer: Neufchâtel

Enkele maanden geleden staken wij hier al de loftrompet af over Wooly Mammoths, en nu is het opnieuw de beurt aan een Brusselse psychedelicaband. Gebrek aan inspiratie? Neen hoor, er heeft daar blijkbaar iemand een vracht hallucinogen in het leidingwater gegooid, en daar is heel wat jong talent uit voortgekomen. Of is het de stamp onder de kont die Ty Segall gegeven heeft? De leden van Neufchâtel zijn allemaal nog maar nét de 20 voorbij, maar dat verhindert hen er niet van om sterke songs met kop, staart en vooral een stevig stel kloten te schrijven. “Odessa” kronkelt zich mysterieus voort tot in de tweede helft alles kapot lijkt te mogen gaan. Scheve gitaren knallen het noir-sfeertje aan gort. “Mimes” is zwaar en log, alsof Brussel opeens omringd wordt door een stonerrockwoestenij. “Red Ants” is een veelkoppig monster dat geen woorden nodig heeft om je met het schuim om de mond omver te blazen. Mokerende drums en repetitieve gitaarpartijen die wel van prikkeldraad lijken te zijn, doen dat efficiënt genoeg. Hierop moet het heerlijk headbangen zijn. Ondanks hun jonge leeftijd heeft de band al veel lof vergaard en enkele EP’s op zijn naam staat, die u (desnoods voor niets, als u echt aan de grond zit) van hun website kan plukken. Allen daarheen met andere woorden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in

10 + 20 =