Rape Blossoms heet voortaan Public Psyche

Tijden veranderen. Mensen veranderen. Zo ook Rape Blossoms. De Gentse postpunkband gaat voortaan door het leven als Public Psyche.

Dit jaar nog verschijnt zijn derde plaat No New Violence, opgenomen in 019 in Gent onder deskundige leiding van Beyt Bey. Op het album zullen zes nummers staan. Binnenkort wordt al een eerste song vrijgegeven. Onderstaande teaser belooft alvast veel goeds. Zouden de vergelijkingen met Liars, Joy Division en A Place To Bury Strangers, die wel eens gemaakt werden bij tweede plaat én splinterbom Ruinenlust, in stand blijven?

In 2011 bracht de band zijn verschroeiend debuut Starving Vultures At 7-eleven via Vlas Vegas uit. Het werd een allesbehalve hapklare brok gitaargeweld. Ook live was Rape Blossoms allerminst zalf voor de oren. Wij ontdekten het viertal eind januari 2012 in het voorprogramma van Kapitan Korsakov in de Vooruit. En we waren nog geen klein beetje onder de indruk. Twee jaar later stonden ze er ook overtuigend te spelen, maar dan in het voorprogramma van het Japanse Nisennenmondai. Daarnaast volgden nog talloze andere optredens. Vorig jaar ging de band op tour met A Place To Bury Strangers.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in

16 − veertien =