Punkicoon Iggy Pop exclusief op Suikerrock

Punkicoon Iggy Pop komt op zaterdag 28 juli naar Tienen voor een exclusief concert op Suikerrock.

James Osterberg, uit Michigan, ‘Iggy Pop’ voor de vrienden, beroemd en berucht als podiumbeest en tourend tot hij erbij neervalt. Hij was reeds punk en grunge nog voor die woorden uitgevonden waren en synoniem werden voor respectievelijk hanenkammen, veiligheidsspelden, houthakkershemden en gescheurde jeans. Zeventig gaat hij worden, straks in april, maar dat belet hem niet om Tienen nog één keer helemaal naar de Filistijnen spelen, zoals hij dat zo verschrikkelijk makkelijk kan. Zijn waanzinnige combinatie van poëzie, humor en rock’n roll overgoten met een punksaus, moet je trouwens als rechtgeaarde muziekliefhebber ooit live meegemaakt hebben.

Iggy Pop heeft nooit willen weten van aanpassen, doet nog steeds in ontbloot bovenlijf waar hij zin in heeft en graait compromisloos uit een doos van albums die hij zelf en met een trits van vrienden samenschreef. Daarbij was de meest geroemde samenwerking die met David Bowie voor zijn eerste twee soloalbums. Met The Stooges en solo kan hij prat gaan op een indrukwekkende lijst klassiekers waaronder ‘I wanna be your dog’, ‘1969’, ‘Lust for life’, ‘The Passenger’, ‘Real wild child’ en zijn meest poppy nummer ‘Candy’ (met Kate Pierson).

Samen met The Stooges werd hij in 2010 nog opgenomen in de prestigieuze Rock and Roll Hall of Fame, maar solo is Iggy Pop eigenlijk gewoon op zijn best en kent hij live zijn gelijke niet. Dat bewees hij vorig jaar nog op Rock Werchter waar hij ‘Post Pop Depression’ kwam voorstellen, zijn laatste album dat een nauwe samenwerking werd met Josh Homme van Queens Of The Stone Age.

De 31ste editie van Suikerrock vindt plaats van vrijdag 28 juli tot en met zondag 30 juli in het centrum van Tienen met ook Zucchero en Soulsister. Info en tickets: www.suikerrock.be.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in

17 + 11 =