The Offspring komt naar de Lokerse Feesten

Come out and play! Skatepunk-legendes The Offspring komen de Grote Kaai platspelen op woensdag 9 augustus. Meer namen voor deze punkrockdag van de Lokerse Feesten maakt de organisatie binnenkort bekend.

Geen enkele muziekstroming is zo dikwijls doodverklaard als punkrock. De LP van The Sex Pistols was destijds nog niet eens uit of de eerste condoleances stroomden al binnen en toen The Ramones met Phil Spector gingen samenwerken werden er ook al doodskisten besteld. Wat bleek echter, het genre en de bijhorende attitude zijn zichzelf sindsdien steeds blijven heruitvinden en de commerciële piek zou pas 17 jaar na “No Future” plaatsvinden: de doorbraak van de California skatepunk, inclusief The Offspring.

Plots ging de halve westerse jeugd aan het skaten en hing iedereen een ketting aan z’n bermuda, petjes mochten weer achterstevoren gedragen worden. Na al die jaren is het nog steeds fijn om jezelf een bloedneus te pogoën op de tonen van ‘Self esteem’, ‘Come out and play’, ‘Pretty fly (for a white guy)’, ‘Gotta Get Away’ of ‘The kids aren’t alright’. U ziet het, The Offspring is een jukebox vol meebrullers voor jong en minder jong, gebracht door veertigers die nog steeds op een podium springen – gitaren horen daarbij steevast onder de bollocks te hangen – zoals hun turnleraar hen dat in de jaren ’70 heeft aangeleerd.

De 43e editie van de Lokerse Feesten vindt plaats van 4 t/m 13 augustus 2016 met ook Marilyn Manson, Alice Cooper, Megadeth, Pixies, Doe Maar en Anouk. Alle info: www.lokersefeesten.be.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in

vijftien − tien =