Double Veterans en Equal Idiots trekken nieuw seizoen DOK op gang

DOK opent op zondag 1 mei voor de zesde keer de kantine, strand en loods aan de Oude Dokken in Gent. Double Veterans en Equal Idiots mogen dan de muzikale aftrap geven.

Beide bands zitten duidelijk met hun hoofd in de jaren 60 en 70. De eerste band heeft zijn net zijn tweede, puike plaat Space Age Voyeurism uit en excelleert in psychedelische garagerock, de tweede klinkt wat meer rechttoe rechtaan en kent iedereen uiteraard als een van de drie winnaars van De Nieuwe Lichting én finalist van Humo’s Rock Rally.

Het strand zal er dus opnieuw zijn op DOK, net als het park, de moestuin, het grote zomerterras en wekelijkse markt in augustus en september. En uiteraard ook de betere alternatieve muziek. Op 3 mei is het al de beurt aan Dan Sartain, op 28 en 29 mei vindt Big Net Weekend plaats. DEMOCRAZY en Subbacultcha! Belgium programmeren dat weekend samen 20 beloftevolle bands op twee dagen. Op zaterdag is het uitkijken naar onder anderen 18+, Tsar B en Le Colisée, op zondag naar YAK, Car Seat Headrest en Hiele.

Verder komt The Violent Husbands, de band rond Dijf Sanders en Jason Dousselaere, op 8 juni zijn langverwachte nieuwe cd releasen. Dezelfde avond is er ook een heuse Gnar Tapes Night met garagepunkband White Fang, de wildebrassen van Mind Rays en The Future Dead, een beetje de Gentse Pavement. Op 16 juni komt niemand minder dan Destroyer naar DOK. Op 23 juni is het de beurt aan het fantastische Woods, dat probleemloos indie, folkpop, psychedelica en americana in de blender steekt. Op 26 juli mag DOK de invloedrijke garagerockerband Oblivians ontvangen.

DOK biedt dit jaar de concerten aan voor 5 euro per ticket. De tickets zijn elke zondag te koop in de kantine van DOK, tot de avond voor het concert én zolang de voorraad strekt. In de nabije toekomst volgen ongetwijfeld nog meer bevestigingen.

Het volledige programma van de opening is te vinden via Facebook of de officiële website van DOK.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in

zeventien − 12 =