Rock Zottegem haalt uit met Elvis Costello, The Hives en Skunk Anansie

Rock Zottegem maakt vandaag haar eerste namen bekend! En die namen liegen er niet om. Op vrijdag 8 juli 2016 zakt de Britse legende, Elvis Costello & The Imposters af naar België voor een exclusief optreden in Zottegem. Hij krijgt het gezelschap van de Zweedse rockband The Hives en Skunk Anansie, de Britse groep van rockdiva Skin. Op zaterdag 9 juli 2016 worden de festivalgangers verwend met een exclusief optreden van de Britse band, The Kooks en de Nederlandse rappers van de Jeugd van Tegenwoordig.

De veelzijdige, Britse muzikale virtuoos Elvis Costello komt deze festivalzomer één keer naar België. Hij koos daarvoor Rock Zottegem uit en brengt zijn band ‘The Imposters’ mee. Zijn optredens zijn telkens legendarisch. Wie er op een vorig optreden bij was weet dat Costello nog niets aan overtuigingskracht ingeboet heeft. De vele hits, obscure parels en zorgvuldig gekozen covers laten niemand onberoerd. Van het breekbare ‘She’ tot ‘Veronica’ of het melancholische ‘Good Year For The Roses’.

Ook de Zweedse rockgroep The Hives zakt af naar Zottegem voor een exclusief concert op Belgische bodem. Ze zorgden begin jaren 2000 voor een revival van de garagerock met hun rauwe vorm van garagepunk. The Hives staan bekend als één van de beste livebands ter wereld. Wie op vrijdag 8 juli afzakt naar Zottegem is dus alvast gewaarschuwd: stilstaan op nummers als ‘Hate To Say I Told You So’ of ‘Tick Tick Boom’ wordt geen gemakkelijke opgave.

Maakt het rijtje namen dat vandaag bekend gemaakt werd voor vrijdag af: Skunk Anansie, de Britse band van rockchick Skin. Wie Skunk Anansie live aan het werk wil zien deze zomer, kan terecht op Rock Werchter of zakt gewoon af naar het oergezellige festivalterrein van Rock Zottegem. Skunk Anansie staat garant voor één bom energie op het podium. Wil je meebrullen op het energieke ‘Weak’ of het breekbare ‘Secretly’ of ‘Hedonism’ vergeet dan zeker niet je plaatsje op de eerste rij te veroveren.

Op zaterdag 9 juli 2016 houdt de Britse indierockband The Kooks halt in Zottegem voor een exclusief concert op Belgische bodem. Hun naam leenden ze bij David Bowie’s nummer ‘The Kooks’. De aanstekelijke britpop met hier en daar wat punk, folk en reggae-invloeden zit zo goed in elkaar dat de hele wereld al snel overstag ging voor klassiekers als ‘Naive’ of ‘She Moves In Her Own Way’.

The Kooks krijgen op zaterdag het muzikale gezelschap van de Nederlandse rapformatie De Jeugd van Tegenwoordig. Wat ogenschijnlijk begon als een grap groeide uit tot een van de grootste hiphopfenomenen van de lage landen.

Tickets zijn vanaf half maart beschikbaar via de officiële website van het festival. Rock Zottegem gaat dit jaar door op vrijdag 8 en zaterdag 9 juli. Alle info: www.rock-zottegem.be.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in

dertien − negen =