Allereerste opnames Jeff Buckley worden nieuwe plaat

Achttien jaar na zijn dood wordt een nieuwe plaat uitgebracht van Jeff Buckley. You And I bevat hoofdzakelijk covers die meer dan twintig jaar geleden zijn opgenomen voor een prille demosessie, maar nooit openbaar zijn gemaakt.

You And I bestaat uit tien opnames uit 1993. Er staan vroege versies van originele songs op, maar ook covers van onder andere Bob Dylan, Sly & The Family Stone, the Smiths, Bukka White en Led Zeppelin. De opnames doken op bij de voorbereiding van The 20th anniversary-heruitgave van Buckley’s enige plaat Grace uit 1995. “Toen ik aan het jubileum voor de plaat Grace dacht, ontdekte ik een ongelooflijk geschenk: ‘de verloren’ nummers”, zegt Adam Block, de CEO van platenfirma Legacy Recordings.

De songwriter overleed in 1997, maar het is wel zijn moeder Mary Guibert die de uitgave van You And I superviseert. De plaat is al te downloaden op iTunes en ook beschikbaar voor voorverkoop op Amazon. De cd is op 11 maart 2016 te koop in de winkel.

You And I

  1. Just Like A Woman (Bob Dylan cover)
  2. Everyday People (Sly & The Family Stone cover)
  3. Don’t Let The Sun Catch You Cryin’ (First recorded by Louis Jordan)
  4. Grace (original)
  5. Calling You (Jevetta Steele cover)
  6. Dream Of You And I (original)
  7. The Boy With The Thorn In His Side (The Smiths cover)
  8. Poor Boy Long Way From Home (traditional blues song, Bukka White cover)
  9. Night Flight (Led Zeppelin cover)
  10. I Know It’s Over (The Smiths cover)

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in

twintig − 18 =