Bloc Party heft hymnen aan

Hij mag dan atheïst zijn, inspiratie voor de nieuwste plaat van Bloc Party vond zanger Kele Okoreke bij godsdienst. HYMNS, dat op 29 januari in de winkel ligt, handelt over geloof en toewijding.

De Engelse romanschrijver Hanif Kureishi vormt de inspiratie voor nieuwe plaat Hymns. Nadat hij een lezing gaf in London over hoe ouderwets evangelische kunst is geworden, kwam Kele Okoreke op ideeën. “Voor mij liggen de wortels van muziek in de godsdienst”, zegt de zanger. “Ik wilde er een spirituele dimensie aan koppelen”.

Gitarist Russell Lissack zegt dat op Hymns ook veel invloed uit elektronische muziek te horen is. “We brengen de klanken in een heel andere omgeving.” “Ik ben dan ook overenthousiast om dit voor publiek te spelen”, vult Kele Okereke aan.

Hymns komt uit op 29 januari in 2016. Een eerste single, “The Love Within” (songs “”, albums ), is al op Youtube, Spotify of Apple Music te beluisteren. In de Cirque Royal in Brussel, maar ook in andere grootsteden zoals Parijs, Amsterdam en zelfs Keulen speelt de band dit najaar voor uitverkochte concertzalen. Naast Hymns, komt er ook een deluxe variant, waarop vier extra nummers staan.

Hymns

 1. The Love Within
 2. Onyle He Can Heal Me
 3. So Real
 4. The Good News
 5. Fortress
 6. Different Drugs
 7. Into The Earth
 8. My True Name
 9. Virtue
 10. Exes
 11. Living Lux
 12. Eden (Deluxe edition)
 13. Paradisio (Deluxe edition)
 14. New Blood (Deluxe edition)
 15. Evening Song (Deluxe edition)

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in

7 − twee =