Alcatraz Metal Festival vervolledigt line-up met W.A.S.P. en Michael Schenker

Alcatraz opent zijn festivaltweedaagse op 8 augustus met Wolf. Michael Schenker en W.A.S.P vervolledigen de line-up.

Virtuoze schunnigheden als schaars geklede dames vastketenen op het podium en het publiek met rauw vlees bekogelen leverde W.A.S.P. het label shockrock op.

Michael Schenker krijgt op Alcatraz 2015 dan weer de status van ‘Special Guest’ en dat is een verdiende eer. Schenker behoort tot de meest invloedrijke gitaristen uit de rockgeschiedenis en heeft na een aantal turbulente jaren zijn elan teruggevonden. Met een ritmesectie die vroeger bij The Scorpions de groove en de drive aangaf, zit hij weer gebeiteld. Michael is de broer van Scorpions-boegbeeld Rudolf Schenker.

De Zweedse band Wolf opent Alcatraz Metal Festival 2015. Het is zanger/gitarist Niklas Stålvind die z’n buik vol heeft van grunge en punkrock en het rond 1995 meer dan tijd vindt om daar wat aan te veranderen. Hij hangt wat post-its op in de lokale supermarkten te Örebro en niet veel later heeft hij een band samen die aanvankelijk nog covers speelt. Sindsdien sleutelen de heren aan het met eighties metal bezaaide pad, waar zeer herkenbaar wortels te vinden zijn van bands als Saxon, Accept, Judas Priest, Mercyful Fate en Iron Maiden.

Alcatraz vindt plaats op 8 en 9 augustus in Kortrijk met o.a. Nightwish, Sabaton, Trivium, Accept, Venom, Moonspell en Behemoth. Info en tickets: www.alcatraz.be.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in

zes − 2 =